Diamanten paar in Afferden

60 Jaar huwelijk BarbiersBen Barbiers (84) en Lena Barbiers – Jeucken (83) vieren donderdag 14 juli hun diamanten bruiloft. Zij vieren dat met een etentje met familie en vrienden en met een receptie van 16.30 tot 17.30 uur in ’t Vertier bij Camping Roland in Afferden.

Ben heeft bijna zijn hele werkzame leven bij Janssen/Pers in Gennep gewerkt. Lena zorgde er altijd voor dat het huishouden op rolletjes liep.

Ben is in 1931 geboren in het Duitse Hassum. Zijn vader was Nederlander maar woonde in verband met zijn werk in Duitsland. Vier jaar later verhuisde het gezin naar Afferden.

Lena zag in 1932 in Broekhuizenvorst het levenslicht. In 1936 kwam het gezin Jeucken in Afferden te wonen nadat hun woning in Broekhuizenvorst was afgebrand. Beiden hebben de plaats Afferden nooit meer verlaten. De laatste 25 jaar wonen zij in een seniorenwoning. Eerst aan de Prins Hendrikstraat, later aan het Alverpad.

Ben en Lena leerden elkaar op jonge leeftijd kennen. Niet alleen via Afferden maar ook tijdens de evacuatie toen beide gezinnen bij elkaar in Aijen werden ondergebracht. Kennen is één, de vonk sprong pas over tijdens de Heijense kermis in 1949. Lena werkte toen bij café Hermsen, het huidige Schuttershof. Officieel in de huishouding maar hielp zoals het zo vaak gaat ook in de bediening. Ben had net twee jaar daarvoor zijn papieren als machinebankwerker aan de Ambachtsschool Boxmeer gehaald en werkte als matrijzenmaker in Venlo.

Van 1954 tot 1982 heeft hij bij Janssen/Pers in Gennep gewerkt. Gezondheidsproblemen hebben er toen toe geleid dat hij moest stoppen met werken en noodgedwongen thuis kwam te zitten. Stilzitten heeft Ben echter nooit gedaan. Vaak is hij in de tuin te vinden en hij weet alles van computers. Een van zijn favoriete bezigheden is het bouwen en bespelen van draaiorgels. Op verzoek draait hij nog steeds op locatie zoals in Maasduinen Staete in Bergen of bij een plaatselijk tuincentrum.

Lena houdt zich vooral bezig met breien en haken en het maken van felicitatiekaarten. Bovendien is zij lid van de welfare afdeling van het Rode Kruis. Beiden zijn altijd fervente vakantiegangers geweest en trokken tot 15 jaar terug regelmatig met de caravan er op uit. Inmiddels wonen zij al weer een aantal jaren aan het Alverpad waar zij regelmatig bezoek krijgen van hun drie kinderen, zes kleinkinderen en een achterkleinkind.

Bron: Frans Thonen

Bertie Elemans, Danny Bianca Jacobs en 23 anderen vindt dit leuk

Karin LichteveldtMooi geschreven Frans

1 jaar geleden   ·  3
Avatar

Karlijn LichteveldtLeuk stukje, mooi geschreven

1 jaar geleden   ·  1
Avatar

Phiel van den HorkProficiat!

1 jaar geleden   ·  2
Avatar

Hannie DrostPROFICIAT!! Hun leven mooi beschreven.....

1 jaar geleden   ·  3
Avatar

Petra ReijnenSuper mooi verhaal van 2 hele lieve mensen Ben en Lena hartelijk gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijk, ik wens jullie een mooie dag toe Groetjes Petra Reijnen

Attachment1 jaar geleden   ·  3
Avatar

Carin Boskamp-RemmenMooi stukje. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Een mooi feest gewenst.🍰🎉☕

1 jaar geleden   ·  3
Avatar

Annemieke JansenProficiat

1 jaar geleden   ·  2
Avatar

Silvia TheunissenMooi..... Gefeliciteerd, en een mooie dag gewenst.

1 jaar geleden
Avatar

Monique KnoopsVan harte gefeliciteerd.

1 jaar geleden
Avatar

Joke DerijckHartelijk gefeliciteerd. Wij wensen jullie een fijne dag.

1 jaar geleden
Avatar

Bets Heite-robaardGefeliciteerd allemaal.

1 jaar geleden
Avatar

Elisabeth TönnissenGefeliciteerd

1 jaar geleden
Avatar

Yvonne MegensErg leuk artikel Mooi geschreven

1 jaar geleden   ·  1
Avatar

Tien JacobsVan Harte proficiat🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🎂🎂🎂🎂🎂🎂

1 jaar geleden
Avatar

Marion Van Beuningen KeuvelaarGefeliciteerd een mooie dag gewenst 😘

1 jaar geleden
Avatar

Reageer via Facebook

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: