Huiskamer Béjèn

2016 Bijna Béjèn

béjènHet was een jaar waarin er veel activiteiten waren; allereerst de vele middagen van ontmoeting en samenzijn. Er werd menig lief en leed gedeeld, gasten waren elkaar tot steun. En onze enthousiaste, onmisbare vrijwilligers zorgden met veel liefde voor iedere gast. We zouden elke vrijwilliger graag een welverdiend salaris willen geven, maar……en dat is echt waar; jullie zijn gewoon onbetaalbaar.

De wekelijkse maaltijd op woensdag; ook een vaste en heerlijke beleving. Op vele donderdagen fietsten er tussen de 10 en 16 mensen de hele omgeving door, met steevast een tussenstop voor koffie of thee en eindigend in Béjèn, waar telkens een hartelijke ontvangst was en naar behoefte een drankje. Op diezelfde middag vonden er ook kleur- en tekenactiviteiten plaats. Talrijke mooie kaarten zijn er gemaakt en vol overgave gekleurd.

We hebben 2 keer een pracht tocht gemaakt met de huifkar; de Smaakparelexpres, er was een rommelmarkt en we stonden op de Braderie in het dorp. Van de rondleiding op Bleijenbeek werd erg genoten, de regen kon de vele deelnemers niet ontmoedigen. Béjèn werd met de seizoenen mee, mooi versierd. De kerstboom dit jaar is prachtig! Evenals de door de bezoekers gemaakte kerststukjes. We namen om diverse redenen afscheid van een aantal vrijwilligers, maar konden gelukkig ook nieuwe mensen welkom heten. Tijdens het kerstdiner dit jaar werden de nieuwe tafel en de 6 stoelen ingewijd. Dankzij een mooie gift van de Stichting Arnold Uleyn is deze aanschaf gerealiseerd. Daar zijn we erg dankbaar voor.

We starten vol vertrouwen het jaar 2017. We beginnen goed. De eerste week van januari schenken we koffie en thee gratis, voor alle vaste, maar ook voor nieuwe gasten. Daarmee nodigen wij U van harte uit om kennis te maken met deze bijzondere plek, midden in het dorp en midden in onze samenleving.

 

Bestuur Stichting BLOA

Informatie: 0485-532135 en 06 – 502 602 04
Telefoonnummer Béjèn ’s middags: 06 – 519 081 51
E-mailadres: stichtingbloa@gmail.com
Bezoek: ’s middags van 14.00 – 17.00 uur, Afferdse Heide 22

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Januari filmmaand bij KBO Afferden en Béjèn

KBOA Afferden en Béjèn organiseren speciaal voor alle senioren 3 filmmiddagen.

Op donderdag 12, 19 en 26 januari zal de film “Bartje” worden vertoond op een groot scherm in 3 delen. (bekijk onderstaand fragment)

Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Béjèn
kaartverkoop: t/m 31 december 2016 (OP=OP)
Prijs: € 3,– per kaartje per middag. (€ 9,– voor 3 x)
inclusief koffie/thee en koek in de pauze

De ruimte zal worden omgetoverd in een bioscoop met 36 zitplaatsen.
U bent van harte welkom.

Kaarten kunnen worden gekocht en contant betaald ’s middags in Béjèn.
Per email aanmelden kan via samenaktief@gmail.com o.v.v. uw naam en telefoonnummer.

Bedrag kan dan in envelop met naam en telefoonnummer erop worden bezorgd op Langstraat 2B, waarna u uw kaart(en) thuis ontvangt.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Nieuws huiskamer Béjèn: Gaat u mee met de Smaakparelexpres ?

béjènDe herfstkleuren zijn nu het allermooist; zeker wanneer de zon schijnt. Daarom binnenkort weer een tocht met de huifkar het bos in. Onderweg wordt er verteld over de natuur, er is een versnapering en iets te drinken.

Opgeven kan in Béjèn of telefonisch. (contactgegevens Béjèn)

Er kunnen 40 mensen mee, vorige keer was de huifkar snel volgeboekt, dus wacht niet te lang. De definitieve datum is nu nog niet bekend, wij willen graag met redelijk weer en liefst een zonnetje, de rit maken. De woensdagmiddag heeft de voorkeur, wanneer het dus volgende week 26 oktober redelijk weer is, gaan we erop uit. Maar, wanneer u zich heeft aangemeld, krijgt u een telefoontje of het de 26ste echt doorgaat.

Vertrek om 14.00 uur vanaf Béjèn.

 

Agenda Béjèn:

  • Alle middagen bent u welkom van 14.00-17.00 uur
  • Op de woensdag een heerlijke maaltijd om 12.30 uur
  • Op donderdag om 13.00 uur onze wekelijkse fietstocht
  • Op donderdag binnen creatieve activiteiten
  • Vrijdag 28 oktober om 15.00 uur is Dorpsarchief aanwezig.


Oproep:

Wilt u kennismaken met ons om ook vrijwilliger te worden, als gastvrouw of -heer,
als kok (1 x per 6 weken),
neem dan contact met ons op. (contactgegevens)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Béjèn op stap met de Smaakparelexpress

Een grote schare mensen stond klaar op dinsdag 16 augustus op de Afferdse Heide 22, toen tegen 2 uur de Smaakparelexpress arriveerde. Een mooie lange trailer met daarop een huif, hoog op de wielen en een tractor met chauffeur er voor.Béjèn en de Smaakparelexpress 16-08-2016Deze aardige chauffeur is Math Loonen. Hij bouwde de wagen in eigen beheer, speciaal voor de ouderen. En er is over nagedacht ; Er zijn 40 veilige zitplaatsen, 2 bankjes aan elke tafel. De opstelling is zoals in een trein. De bankjes zitten prima, zijn met behulp van 7.000 nietjes bekleed. Rondom kunnen de zijkanten van de huif opgerold worden. Er is een klep aan de achterzijde met een liftinstallatie, zodat ook rolstoelen aan boord kunnen. Zodra de gasten zaten en er een paar kratten met lekkere dingen in stonden vertrok de express, uitgewuifd door een aantal mensen. De stemming was direct opperbest, de route prachtig! Door de bossen, rondom Bergen, het Leukermeer en onderweg een stop om wat te drinken en te eten. Er klonken een aantal liederen om de sfeer nog verder te verhogen. Het prachtige weer deed de rest.Béjèn en de Smaakparelexpress 16-08-2016Bij terugkomst klonk een spontaan applaus voor Math ! En….. we hebben de afspraak om in de herfst opnieuw een tocht te maken. We hopen dat er dan iemand van IVN mee gaat om onderweg een en ander te vertellen over de schitterende omgeving waarin wij wonen.Béjèn en de Smaakparelexpress 16-08-2016

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Béjèn ‘verovert’ kasteel Bleijenbeek

Béjèn ‘verovert’ kasteel Bleijenbeek en Henk Hendriks en Ton Wijers veroveren de harten van de bezoekers.Béjèn verovert Bleijenbeek juni 2016Bij de opening van Béjèn kregen we deze geste, -een gratis rondleiding voor de gasten-  door hen aangeboden. Dinsdag 21 juni 2016 was het zover. Om 14.00 uur werden we bij de toegangspoort opgewacht door onze gastheren met een stralende glimlach en hartelijk welkom geheten. Ze konden 37 enthousiaste mensen begroeten.

Een bevlogen en zeer deskundige Henk en Ton namen ons gedetailleerd mee naar vervlogen tijden en deden de geschiedenis van kasteel Bleijenbeek en hun bewoners herleven.  Het geheel was geweldig en begeesterend en wij danken daar Henk en Ton intens voor!

Het bestuur van Béjèn.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Béjèn werkt aan extra inkomsten

Huuskamer Béjèn is de ontmoetingsplaats voor senioren in Afferden. Vrijwilligers zorgen voor diverse activiteiten zodat het extra aantrekkelijk is om een keertje bij de Afferdse Heide 22 binnen te lopen. Béjèn ontvangt geen subsidie. Dat betekent dat regelmatig extra acties worden gehouden om de kas van de Stichting Belangbehartiging Ouderen Afferden (BLOA) te spekken.goederenmarkt_béjèn_april_2016De goederenmarkt die zondag 24 april bij Béjèn plaatsvond, was zo’n extra activiteit. Tussen 11.00 en 16.00 uur werden door dorpsgenoten ingebrachte goederen voor een leuk prijsje verkocht. En alle artikelen die over bleven kregen ook een goede bestemming. Die werden dezelfde dag nog opgehaald door de Goederenbank Bergen.

Bron: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Mededelingen huiskamer Béjèn

béjènGoederenmarkt
Op zondag 24 april vindt er een Goederenmarkt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in Béjèn.

Goede en bruikbare complete goederen kunnen worden ingeleverd op vrijdag 22 april van 14.00 – 17.00 uur of op zaterdag 23 april van 10.00 – 12.00 uur op de Afferdse Heide 22 bij Béjèn.


Kookploeg gevraagd
Elke woensdag wordt er voor 16 tot 20 gasten gekookt. De gezamenlijke maaltijd wordt met smaak gegeten en er is daarbij veel gezelligheid. Er waren vijf kookploegen, de zesde meldde zich afgelopen week spontaan, geweldig! Maar….. we kunnen nog wel een kookploeg gebruiken.

Vind je het leuk om te koken, alleen of met zijn tweeën, meld je dan aan. Je hoeft geen topkok te zijn om een goede maaltijd te bereiden, hoogstandjes worden niet verwacht. Je bent dan één keer in de zes a zeven weken aan de beurt.

Fietsclub Béjèn
Onze fietsclub start weer op donderdag 21 april (bij goed weer). Verzamelen op de Afferdse Heide 22 om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Voor verder info, gebruik onze contactpagina.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Het Oranjefonds schenkt huiskamer Béjèn € 3.200,-

béjènHet is altijd reuze gezellig in de huiskamer en meestal zijn er een flink aantal gasten. En ieder wil natuurlijk zijn of haar verhaal kwijt. Maar……. dan is het nogal een kabaal. De akoestiek in de ruimte is geweldig !!!!!! Te geweldig, het geluid is zo geweldig, dat je elkaar soms niet, maar vaak moeilijk kunt verstaan. Daar moet dus iets aan gebeuren.

Door middel van het aanbrengen van speciale panelen tegen het plafond die de harde geluiden op nemen, zal de geluidskwaliteit sterk verbeteren. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. En dat was het probleem. Dus gezocht naar mogelijkheden en uiteindelijk in oktober 2015 een aanvraag ingediend bij het Oranjefonds om ons te ondersteunen. Spannende maanden volgden, tot het geweldige bericht kwam dat wij een bedrag van € 3.200,- zullen ontvangen als tegemoetkoming in de kosten. Geweldig toch?

Wij hebben daarna contact opgenomen met het bedrijf ‘Easy Noice Control’, dat een offerte voor ons maakte. Uitgelegd dat wij niet het gehele bedrag krijgen en gevraagd wat zij nog voor ons konden doen. En gelukkig, ook daar kregen wij goed bericht van. Het offertebedrag werd verlaagd tot € 3.200, -. Dus direct een afspraak gemaakt en op vrijdag 22 jan. komt dit bedrijf de panelen installeren. ’s Morgen heel vroeg beginnen zij, zodat om 2 uur de huiskamer weer voor alle gasten beschikbaar is.

Het Oranjefonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranjefonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden van bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranjefonds.

Nog meer veranderingen; Wij hebben besloten onze AED kit (dit is een reanimatieapparaat), naar buiten te verplaatsen, zodat dit apparaat 24 uur beschikbaar voor alle dorpsbewoners. De Dorpsraad kwam met dit verzoek, wij stellen de kit beschikbaar, de dorpsraad bekostigt de buitenkast en Destion sluit deze belangeloos aan. Een mooie samenwerking!

Verder heeft Béjén een ander telefoonnummer, dat is dus enkel bereikbaar wanneer er mensen in de huiskamer zijn; 06 – 519 081 51. Onze verdere contactgegevens vind je hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail