KBO afdeling Afferden

Welkom op de webpagina’s van de KBO afdeling Afferden. Hier vind je alle informatie over onze activiteiten etc. Links in het menu kun je een keuze maken uit de beschikbare pagina’s

Jan d’n Twedde eerste Pikkulsprins

Jan d’n Twedde is zaterdagavond bij Kubbus als eerste prins van de Pikkuls uit de (poppen)kast gekomen. Samen met zijn prinses Jeanne gaat hij de komende dagen alle carnavalsminnende senioren voor in Afferden.Pikkuls, Prins 2017 Jan II VerijdtJan Verijdt is als lid van het kerkbestuur, van gemengd koor Laetitia, het kerkkoor en de Dorpsraad geen onbekende in Afferden. Zijn vrouw Jeanne maakt zich zeer verdienstelijk als bestuurslid bij Béjèn. Samen gaan zij er met de Pikkuls een mooie carnaval van maken.

Tekst en foto: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Wandelen KBO Afferden, iedere 3e woensdag van de maand

Iedere 3e woensdag van de maand wandelt KBO Afferden.

Wel of geen lid iedereen is welkom,
We starten vanaf Iedershuus

De 10 km vertrekt daar om 13.00 uur, de 5 km om 14.00 uur.

Vanwege het bespreken van een pauzeplek graag van te voren aanmelden telefonisch bij El Alards 0485 – 532364 of per e-mail naar samenaktief@gmail.com

Aanmelden uiterlijk tot de 3de maandag van de maand.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Januari filmmaand bij KBO Afferden en Béjèn

KBOA Afferden en Béjèn organiseren speciaal voor alle senioren 3 filmmiddagen.

Op donderdag 12, 19 en 26 januari zal de film “Bartje” worden vertoond op een groot scherm in 3 delen. (bekijk onderstaand fragment)

Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Béjèn
kaartverkoop: t/m 31 december 2016 (OP=OP)
Prijs: € 3,– per kaartje per middag. (€ 9,– voor 3 x)
inclusief koffie/thee en koek in de pauze

De ruimte zal worden omgetoverd in een bioscoop met 36 zitplaatsen.
U bent van harte welkom.

Kaarten kunnen worden gekocht en contant betaald ’s middags in Béjèn.
Per email aanmelden kan via samenaktief@gmail.com o.v.v. uw naam en telefoonnummer.

Bedrag kan dan in envelop met naam en telefoonnummer erop worden bezorgd op Langstraat 2B, waarna u uw kaart(en) thuis ontvangt.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kerstviering KBO Afferden

Op donderdag 15 december organiseert KBO Afferden een Kerstviering in Partycentrum Kubbus.kerstvieringMensen van 55 plus die (nog) geen lid zijn en graag meedoen met deze kerstviering zijn ook van harte welkom op deze middag. Om 14.00 uur beginnen we met een kop koffie of thee, gevolgd door de kerstviering die dit jaar wederom verzorgd zal gaan worden door Lydiana Canta en enkele van onze leden. Óók dit jaar hebben we de middag in een ander jasje gestoken en beloofd het een gezellige sfeervolle middag te worden. Rond 16.00 uur gaan we aan tafel voor een uitgebreide broodmaaltijd.

De kosten voor deze middag zijn € 12.50 per persoon. Niet leden betalen € 15.00. U kunt zich opgeven tot 10 december via het opgaveformulier (hier downloaden)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Bedevaart naar Kevelaer

Op woensdag 17 augustus 2016 gaat KBO Afferden weer op bedevaart naar Kevelaer. De bus vertrekt om 14.00 uur bij de Regiobank aan de Dorpsstraat. Diegene die met de fiets gaan vertrekken om 11.00 uur vanaf Iedershuus.De kosten voor de bus zijn € 9.00 p.p. Om 15.15 uur wordt door Pastoor H. Reijnen in de Beichtkapelle een heilige mis opgedragen ter intentie van alle leden en overleden leden van de K.B.O. Na de mis gaan we weer bij de zusters koffie drinken. De kosten hiervoor zijn € 7.00 p.p. Ook de mensen die met de fiets gaan kunnen na afloop koffie drinken bij de zusters.

Opgeven kan tot en met 5 augustus middels het opgaveformulier (hier downloaden). Op dat formulier vindt je ook alle verdere details.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

KBO Afferden en de Rabobank Clubkas Campagne

rabo clubkasWij als KBO vereniging afdeling Afferden doen dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne! Hoe meer stemmen we krijgen, hoe meer geld beschikbaar gesteld word voor onze vereniging. Dit extra geld kan onder andere bijdragen om onze activiteiten en themabijeenkomsten voor iedereen betaalbaar te houden.

Wie kunnen er stemmen?
Leden van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van donderdag 6 oktober tot en met donderdag 20 oktober 2016 brengen zij via een stemsite hun stem uit op de verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toe dragen. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Let op: alleen leden van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen mogen stemmen. Als je klant bent, ben je niet automatisch lid. Is iemand nog geen lid, maar wel klant van de bank en wil je mee stemmen tijdens de campagne, kun je het lidmaatschap aanvragen via de website www.rabobank.nl/lvcm, onder het kopje ‘Lidmaatschap’. Per post ontvangen leden de uitleg en een persoonlijke stemcode.

Alleen klanten die vóór 1 augustus 2016 lid zijn geworden van de bank mogen stemmen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw stem,
namens bestuur KBO afdeling Afferden,
Anneke Heijligers (penningmeester afd. Afferden)

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Dagreis KBO Afferden op donderdag 14 juli 2016

Donderdag 14 juli organiseert KBO Afferden een dagreis naar Hilvarenbeek en Kempen. We brengen deze dag een bezoek aan Museum Dansant te Hilvarenbeek. Verder deze dag een rondrit langs de “Smokkelroute Kempen” o.l.v. een gids. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. We nuttigen rond de middag een heerlijke koffietafel en op het eind van de middag een drie gangen diner.Museum DansantFoto: Museum Dansant

Opgeven uiterlijk zaterdag 25 juni.

Het volledige programma en opgaveformulier download je hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail