Gemengde zangvereniging Laetitia

Laetitia bij het Offers Treffe 01-07-2017

Op zaterdag 1 juli j.l. heeft Laetitia weer voor de 9e keer deelgenomen aan het Offers Treffe.

Ons optreden bestond dit keer uit diverse musicalnummers: een medley van Andrew Lloyd Webber (met o.a. 2 solo’s door Jennifer Bartels) en 2 nummers uit de musical Chess: ‘I know him so well’ en ‘Anthem’. Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigente Cornelia Burgers en professioneel begeleid door Harco van de Venn.

Van dit optreden zijn foto’s en video opnames gemaakt, welke je kunt vinden in ons foto album.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia: uitstapje Stevensbeek

Op 24 juni j.l. heeft een groot gedeelte van ons koor een bezoek gebracht aan https://www.facebook.com/FruitteeltbedrijfVanWelie/ in Stevensbeek. Na eerst een stukje historie door Karin kregen we in de boomgaard en later in het koelhuis uitleg van Theo. Waarna Leon ons uitleg gaf over het stoken van likeur en sterke drank. Deze geweldige middag werd afgesloten met een proeverij van de verschillende door Leon gestookte dranken. Daarna ging het weer op de fiets terug naar Afferden.Van Wely-01We weten nu waar de appels en peren van onze appel en perenactie geteeld worden.

Foto’s staan in ons foto album.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia moederdagmis Paoterskapel

Afgelopen zondag 14 mei heeft bij de paoterskapel onder ideale weersomstandigheden de jaarlijkse moederdagmis plaatsgevonden. Vanaf 1986 organiseert Laetitia vindt deze bijzondere viering jaarlijks op moederdag. Samen met het basiskoor en met gitaarbegeleiding van Piet Wijers werd het weer een zeer sfeervolle viering. Laetitia bedankt alle vrijwilligers, die er ook dit jaar weer voor gezorgd hebben dat alles goed is verlopen. Een speciaal woord van dank aan de familie Arntz, die de toegangswegen naar de boskapel vooraf helemaal hebben opgeschoond.

Foto’s van deze viering: klik hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia jubilarissen en jaarvergadering

Op maandag 13 februari vond in zaal De Pruuver de jaarlijkse ledenvergadering plaats van onze zangvereniging. Bijna alle leden waren hierbij aanwezig.P1010917Tijdens de vergadering is teruggeblikt op de activiteiten van het afgelopen jaar en is het programma van 2017 besproken.
Ook waren er dit jaar weer een aantal jubilarissen. Bertha Driessen is 40 jaar lid en Jacqueline Heijligers en Leo van Druten zijn beiden 25 jaar lid van ons koor. Bertha en Leo kregen beiden een speld uitgereikt en een mooie bos bloemen. Jacqueline die met vakantie was, krijgt dit tijdens de eerstvolgende repetitieavond.

In het fotoalbum staan foto’s van de huldiging: klik hier.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Geslaagd kerstconcert in Afferden

Het kerstconcert is in Afferden al vele jaren een traditie, die kan rekenen op de brede steun van koren, fanfare en publiek. Ca. 100 zangers en zangeressen uit Afferden, 75 muzikanten en 9 blokfluiters hebben het publiek op 17 december een gevarieerd programma geboden in een sfeervol concert. Velen zijn op zaterdagavond 17 december komen kijken en luisteren naar de muzikale inspanningen van fanfare Helpt Elkander, het studieorkest en de zang van de Troubadours, Laetitia en het basiskoor. Voor het eerst was dit jaar ook smartlappenkoor 3Veuraf van de partij. Ook de blokfluitgroep kreeg de handen van het publiek op elkaar. Kortom: het twee uur durend kerstconcert waarvan de organisatie bij Laetitia lag, liet zien en vooral horen dat Afferden op muzikaal gebied een geducht woordje meespreekt/meezingt.
Vooral de samenzang van koren en fanfare viel erg in de smaak.

In het foto album staan de foto’s van dit evenement: klik hier. Met dank aan Frans Thonen.

Ook heeft Frans 2 korte filmopnames gemaakt van de samenzang van Jingle Bells en The Little Drummer Boy door fanfare en koren.

Alle muzikanten wensen ieder mooie kerstdagen en alle goeds voor 2017!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Laetitia optreden bij Zonnebloem Nieuw Bergen

img-20161217-wa0001Op woensdag 14 december j.l. heeft Laetitia een kerstavond verzorgd bij De Zonnebloem in Nieuw Bergen. Geheel in Dickens’ stijl werd een afwisselend programma gepresenteerd met moderne en traditionele kerstliederen. Een zeer geslaagde avond, welke door de bezoekers erg werd gewaardeerd.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Kerstconcert 2016

Op zaterdag 17 december a.s. vindt om 19.00 uur het jaarlijkse kerstconcert plaats in de kerk van Afferden. Vorig jaar is bij wijze van afwisseling een kerstmusical opgevoerd. Dit jaar vindt weer een traditioneel kerstconcert plaats. Omdat dit concert nu in de avonduren plaatsvindt, biedt dit de mogelijkheid om een bijzondere sfeer te creëren.Ook dit jaar nemen alle Afferdse muziekverenigingen weer deel: fanfare Helpt Elkander, het studieorkest, de blokfluitgroep, het basiskoor, de Troubadours en gemengde zangvereniging Laetitia. Voor het eerst zal dit jaar ook smartlappenkoor 3Veuraf deelnemen. De verschillende verenigingen zullen ook gezamenlijk optreden.

De entree is gratis en net als andere jaren tekent Laetitia weer voor de organisatie. Iedereen is van harte welkom en in de pauze is er koffie, thee en fris met heerlijk krentenbrood!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Dinnershow Laetitia: dvd of cd te koop!!

Dinnershow poster KnikkerkoerierOp 5 november j.l. vond in zaal De Pruuver (voorheen De Matshoek) de Musicaldinner ‘mit Laetitia an toffel’ plaats. Ca. 120 gasten hebben genoten van een heerlijk diner, afgewisseld met mooie musicalmuziek door Laetitia, het basiskoor en solisten.
Van deze show zijn opnames gemaakt (met dank aan Dorpsarchief Afferden) en deze zijn nu te koop als dvd (het hele programma) en als cd (alleen de muzikale onderdelen). De prijs van een dvd bedraagt € 10,- en van de cd € 5,-.

Een mooi cadeau om te geven of te krijgen voor Sinterklaas of onder de kerstboom!!

De dvd en/of cd kunnen besteld worden bij de volgende personen:
– Nancy van der Heijden, Christinastraat 9, Afferden, tel. 06-31575703
– Ria Keijsers, Rijksweg 1, Nieuw Bergen, tel. 0485-531606
– Theo Arts, Rimpelt 2, Afferden, tel. 06-54272328
– Arno Broekman, Staaijerhof 6, Afferden, tel. 06-10526238
– Café/zaal De Pruuver, Langstraat 6, Afferden, tel 0485-5312572016-11-05-18h24m19

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail