Voorpagina

[do_widget "Recent Posts Extended"]

Wandelexcursie Bergerbos

Op zondag 20 augustus om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een wandelexcursie plaats. De wandeling start vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.Het Bergerbos herbergt een afwisselende natuur met heidevelden, bosgebieden, stuifzand en vencomplexen. Er grazen Schotse Hooglanders en Hollandse Landgeiten die we tijdens onze wandeling misschien wel tegen gaan komen. Vanaf de toppen van de Maasduinen hebben we een prachtig uitzicht over het gebied. Zo wordt deze ochtend een bezoek gebracht aan het Quin. Als letterlijk hoogtepunt van deze wandeling mag een bezoek aan de uitkijktoren niet ontbreken. Vanaf daar kan er bij mooi weer tot ver over de Maas en de Duitse grens gekeken worden.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Onderhoud aan verharde wegen

Vanaf maandag 21 augustus vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan diverse verharde wegen in de gemeente. De werkzaamheden bestaan uit het repareren van asfalt, het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen, het aanvullen en verstevigen van bermen en het herstellen van trottoirs en klinkerbestratingen. De totale werkzaamheden duren ongeveer zes weken.

Bij sommige werkzaamheden is het noodzakelijk om de weg voor langere periode geheel of gedeeltelijk af te sluiten. In die situaties is er een omleidingsroute. De aanwonenden worden schriftelijk geïnformeerd.

Voor Afferden staan de volgende wegen of weggedeelten gepland:

  • Nieuwe Stuwweg
  • Heukelomsestraat (gedeelte tussen steenfabriek en Veerweg)
  • Zwartebergweg
  • Alverpad
  • Langstraat (gedeelte tussen Bernhardstraat en Melingstraat)
  • Langstraat (gedeelte tussen Melingstraat en Eckeltsedijk / Rimpelt)
  • Bleijenbeek

Asfaltbouw B.V. uit Middelaar voert de werkzaamheden uit en de heer J. Janssen van ingenieursbureau Newae B.V. uit Veghel heeft het dagelijks toezicht. Op www.bergen.nl kunt u lezen welke werkzaamheden op de hier boven genoemde straten gepland is.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum, 0485 – 348383 of 140485.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail