Voorpagina

[do_widget "Recent Posts Extended"]

Eredivisie biljarten in Afferden op zaterdag 1 april

Op zaterdag 1 april 2017, zal het topteam ‘Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service’ het opnemen tegen het team van het topteam uit Deventer ‘Dibo / The City’.

Door het verlies afgelopen zaterdag tegen Etikon, hebben Raymund, Michel, Demi en Guido de tweede plaats moeten afstaan aan ‘BIOS / Blitz optiek’. Met nog drie competitiewedstrijden in het verschiet, zullen zij er echter alles aan gaan doen om die tweede plaats opnieuw te bemachtigen. Het beloven dus nog spannende dagen te worden!

De wedstrijden beginnen zaterdag om 11 uur in Iedershuus in Afferden.poster 01-04-2017

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Zonnige, kleurrijke, drukbezochte 10e Halfvastenoptocht Offere zit er op!

Het had niet beter kunnen zijn… een strakblauwe lucht, kleurrijke wagens, 1600 deelnemers in de optocht, honderden bezoekers, wat een mooie editie van de Halfvastenoptocht in Afferden!HVOO 2017 1Sinds september heeft de organisatie er alles aan gedaan om deze dag zo goed mogelijk voor te bereiden. Vele mensen zijn er bij betrokken, vrijwilligers, sponsoren, dorpsbewoners, verenigingen en ga zo maar door! Dat je dan zo’n goed weer krijgt op de dag van de optocht, dat is toch wel fantastisch. De optocht was lang, afwisselend en hoog van niveau. Thema’s als Verstappen, Netflix en Pokémon kwamen voorbij, maar ook de lokale dorpspolitiek. Langs de kant stonden overal groepen bezoekers met zelfs hier en daar barbecues en barretjes. Fantastisch! ’s Avonds werd er in de Halfvastenfeesttent nog tot in de late uurtjes doorgefeest.

De organisatie kijkt ook alweer vooruit, volgend jaar staat namelijk de elfde editie op het programma. Natuurlijk is dat een reden om nog groter uit te pakken. Zet daarom zaterdag 10 maart alvast in de agenda!

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Groepswandeling op zondag 2 april

KersenbloesemZondagmorgen 2 april 2017 organiseert wandelsportvereniging DWS een groepswandeling welke start om 8.30 uur vanaf Iedershuus. April doet wat het wil, kom en wandel mee want er is weer een mooie route van 15 km uitgezet.

Graag voor vrijdag 31 maart 19.00 uur opgeven i.v.m. afspraak met rustplaats.

Opgeven kan via dwsafferden@home.nl of via Karin (tel. 531514). Iedereen, ook niet leden zijn van harte welkom om samen met ons te wandelen want alle weer is wandelweer.

Foto: Kersenbloesem

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Vincent van Goch wandeltocht in de omgeving van Etten_leur

logo_dwsZondag 23 April 2017 gaat DWS wandelen in Etten-Leur (NB).

Deze wandeltocht wordt georganiseerd voor zowel leden als niet-leden. Leden betalen €7,50, niet-leden €17,50.

Vertrek:

  • 08.00 uur, vanaf Iedershuus
  • 08.15 uur vanaf Vink in Well
  • 08.30 uur vanaf parkeerplaats de Brier in Venray

16e Vincent van Goch wandeltochten
De Losse Feeter
Etten-Leur (NB)
Afstanden: 5 – 10 – 15 km

Etten-LeurDe wandeling gaat richting Schuitvaartjaagpad, via een stukje buitengebied naar de Zwarte schuur, het centrum van de Pannenhoef, daar splitsen de afstanden. Etten-Leur is het dorp (kleine stad) waar Vincent van Goch zijn carriere begon. In Etten-Leur en omstreken is van alles te zien en te doen rondom Vincent van Goch.

Opgeven kan via dwsafferden@home.nl of bij Karin tel: 531514
Iedereen, ook niet leden zijn van harte welkom om samen met ons te wandelen.
Alle weer is wandelweer.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Mededeling dorpsraad betreffende Accommodatiebeleid Afferden

logodorpsraadBeste inwoners van Afferden,

Eén van de onderwerpen die in de Dorpsraad Afferden de afgelopen jaren regelmatig op de agenda heeft gestaan is het Accommodatiebeleid. Naast de vele andere onderwerpen die in de Dorpsraad worden behandeld, is dit toch een onderwerp met hele grote gevolgen voor de leefbaarheid in Afferden.

De Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden (WAA) heeft inmiddels een plan uitgewerkt voor een nieuwe gemeenschapsaccommodatie bij Sportpark de Alverman. Dit plan is met de besturen van de huidige gebruikers van gemeenschapshuis Iedershuus en de gymzaal bij de basisschool ’t Diekske uitgewerkt.

De Dorpsraad heeft enkele weken geleden in een goed gesprek met de Werkgroep, tijd en medewerking gevraagd en gekregen, om alternatieven voor de huidige accommodaties te bestuderen. Voor ons was een daarvan het behoud van Iedershuus voor de huidige en potentiële gebruikers. Ons uitgangspunt hierbij was: sport naar de Alverman en cultuur in Iedershuus. De bedoeling was om dit plan gelijktijdig te presenteren met het plan van de werkgroep WAA.

Echter, tijdens de bijeenkomst (15 maart) in de huisartsenpraktijk van Dr. Jung werden we onaangenaam verrast met de mededeling dat Iedershuus wordt verkocht aan dr. Jung, die na sloop van Iedershuus hier een gezondheidscentrum wil bouwen. De reactie van de Dorpsraad was dat we niets tegen zijn gezondheidscentrum hebben maar niet op deze locatie. Voor de leefbaarheid van het dorp zou het gunstiger zijn als een dergelijk initiatief in de Dorpsstraat verwezenlijkt wordt. Nu wordt het ene gemeenschapsbelang ingeruild voor een ander. Maar helaas waren toen al de onderhandelingen, in een zo vergevorderd stadium dat er voor ons geen andere keuze meer was dan direct te stoppen. Voor ons ruikt het hier naar achterkamertjespolitiek.

Natuurlijk hebben we nog een onderhoudend gesprek gehad met het bestuur van gemeenschapshuis Iedershuus. Het bestuur heeft ons toegelicht dat er op dit moment verlies wordt gedraaid en zij, na lang wikken en wegen, tot de conclusie gekomen zijn, dat dit negatief financiële resultaat niet verbeterd kan worden. Daarom zou de verkoop en sloop het enig mogelijke alternatief zijn. Ondanks het feit dat wij hier van mening verschillen willen we wel benadrukken dat dit bestuur een compliment verdient voor hun fantastisch werk in de afgelopen jaren. Dit alles heeft als consequentie dat wij als Dorpsraad het onderzoek naar alternatieven stoppen, nog binnen de periode die ons door het WAA gegund was. Immers, als Iedershuus al “verkocht” is, heeft het geen enkele zin.

Wij betreuren dit alles zeer en maken ons grote zorgen over de toekomstige leefbaarheid in Afferden, maar gaan verder met de vele andere belangrijke onderwerpen waar we als Dorpsraad mee bezig zijn.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze informatie de nodige vragen en reacties oproept. Deze kunnen via onderstaand mailadres naar ons worden verstuurd. Wij zullen deze zorgvuldig behandelen.

 

Dorpsraad Afferden
dorpsraad@afferden-limburg.nl

Download deze mededeling als PDF

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Doek valt voor gemeenschapshuis Iedershuus

Na jarenlange discussies over het voortbestaan van Iedershuus als gemeenschapshuis van Afferden is dinsdagavond het doek gevallen. De accommodatie wordt op termijn gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gezondheidscentrum voor de uit het jasje gegroeide huisartsenpraktijk van dokter Jung en De Waart. Ook is het de bedoeling dat andere vormen van gezondheidszorg zoals fysiotherapie en psychologie in dit nieuwe gezondheidscentrum worden ondergebracht. De band met Iedershuus blijft vooral bestaan in de naam: Iedershuus 2.0.IedershuusHet bestuur van stichting Iedershuus is onlangs akkoord gegaan met de plannen. Dorpsraad Afferden die zoveel mogelijk de belangen van alle gebruikers van Iedershuus wil behartigen, werkte nog aan een alternatief maar werd door dit besluit van stichting Iedershuus voor een voldongen feit geplaatst.

Nu duidelijk is dat Iedershuus op termijn verdwijnt, kan de werkgroep WAA (werkgroep accommodaties Afferden) aan de slag met de uitbreidingsplannen voor sportaccommodatie De Alverman. Het is de bedoeling dat daar de verenigingen van Afferden hun activiteiten verder kunnen ontplooien. De gemeente gaat er van uit dat de plannen eind 2018 gerealiseerd zullen zijn maar is zich er eveneens van bewust dat gezien het vele werk het ook wat langer kan duren.

Tekst en foto: Frans Thonen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

‘Nuance’ weer terug op het vasteland

In het weekend van 17 t/m 19 maart heeft Toneelvereniging ‘Nuance’ uit Afferden het stuk ‘Alle hens op het toneel’ van Carl Slotboom ten uitvoer gebracht. De spelers hebben het hartstikke goed gedaan, en wat zijn we trots op onze 5 nieuwe aanwinsten die voor het eerst op de planken hebben gestaan!IMG_8599Vanuit het publiek kregen we veel positieve reacties, wat ons natuurlijk weer nieuwe energie geeft om het volgende jaar weer een nieuw toneelstuk voor u op de planken te brengen.

Wij als vereniging hebben weer genoten van dit weekend en nemen nu een welverdiende rust.

We willen iedereen bedanken die zowel voor als achter de schermen hebben meegeholpen, om de uitvoeringen weer mogelijk te maken.
Heeft u interesse om u aan te sluiten bij onze vereniging? Mail dan naar kontakt@toneelnuance.nl

Bedankt en hopelijk tot volgend jaar in goede gezondheid

 

Leden en bestuur van Toneelvereniging ‘Nuance’ in Afferden

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail