Leesbericht voor:

Alle ingesproken berichten

Het is een bevlogen zin: “Is er ook een dokter in de zaal?”. Vandaag was het antwoord: ja! En wel in de collegezaal van de HAN. In Nijmegen, op de Kapittelweg, is de locatie waar studenten in zorg en welzijn hun opleiding volgen.

Voor de opleiding tot verpleegkundige is Positieve Gezondheid een bekender gegeven aan het worden. In de opleiding wordt er aandacht aan besteed, in het kader van preventie. En wie kan daar beter en meer inspirerend over vertellen dan de huisarts van Afferden, Hans-Peter Jung. Omdat de studenten van de werkplaats Hans-Peter nog niet kennen en ook nog niet zo goed op de hoogte waren van de praktijk en het gedachtengoed, waren ook zij aanwezig. De collegezaal was verder gevuld met studenten van de deeltijd HBO verpleegkunde opleiding.

Hans-Peter wist het publiek mee te nemen door een stukje geschiedenis van de huisartsenpraktijk Afferden, van vlak na de Tweede Wereldoorlog tot heden. Met een kleine doorkijk naar de toekomst. Een verhaal met veel bijzonderheden uit zijn eigen leven, maar ook dat van het dorp. Een boeiende inkijk in het leven in een dorp aan de Maas.

Heeft u zelf vragen over Positieve Gezondheid? U kunt daarover altijd terecht bij een van de huisartsen, maar loop ook gerust binnen bij de werkplaats Afferden van de HAN. We gaan graag met u in gesprek. We zijn er elke donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties), in café de Pruuver.

image_pdf