Hieronder een gedeelte uit het verslag van de afgelopen Dorpsraadvergadering.

Op 2 oktober tijdens de Dorpsraadsvergadering van oktober heeft de heer Wilbert Pothoff van Destion een presentatie gehouden over de bouwplannen van Destion.

Ook maakt hij duidelijk dat het veel te lang geduurd heeft eer er in Afferden gebouwd kon worden. De vergrijzing neemt ook in Afferden snel toe. Hierdoor neemt de vraag naar senioren of levensbestendige woningen nog steeds toe. Veel ouderen die nu in een koopwoning wonen willen op latere leeftijd naar een gelijkvloerse woning die aansluit bij hun behoefte.

Wilbert liet zien hoe het plan er uit komt te zien en dat het zoals het er nu uitziet in 2 fases gebouwd zal worden. Het WoZoCo waar vroeger nog sprake van is geweest, is nu van de baan. Daarvoor wordt nu gedacht aan een huiskamer waar alle ouderen van Afferden welkom zijn om gezellig de tijd met elkaar door te brengen. Om samen te eten, kletsen, spelletjes te doen, etc.

Destion wil de ruimte voor het huiskamerproject realiseren en kosteloos beschikbaar stellen. Maar de gemeenschap van Afferden zal de exploitatie ervan met vrijwilligers zelf moeten invullen. Een zelfde project is in Ven Zelderheide met groot succes van start gegaan. Daarvoor heeft men een stichting opgericht die met vrijwilligers dit huiskamerproject draait. Bij het tot stand komen van de stichting is Destion behulpzaam. Maar het initiatief moet wel vanuit de bevolking van Afferden komen.

Wordt het huiskamerproject niet door de Afferdse gemeenschap opgepakt, dan wordt het bouwplan aangepast en wordt het een woning of appartement. Wilbert vindt het dan ook erg jammer dat er niet meer mensen vanavond aanwezig zijn. Hij gaf aan dat hij bereid is om wanneer daar behoefte aan is het verhaal op een ander tijdstip nogmaals te houden.

Leo van Druten,
Secretaris Dorpsraad Afferden (L)

image_pdf