Deze week is de gemeente begonnen met de aanleg van het fietspad van Siebengewald naar Afferden. De werkzaamheden nemen circa tien weken in beslag. Het fietspad komt vrij van de rijbaan te liggen langs de Horsterbeekweg en Bleijenbeek naar de komgrens in Afferden.aanleg-fietspad-afferden-siebengewaldVandaag werd de laatste hand gelegd aan het opruimen van explosieven op het fietspadtraject. De afgelopen weken is door het explosievenopruimingsbedrijf Bodac een handvol geschutsmunitie en een kleine hoeveelheid kogels getraceerd en geruimd en naderhand door de EOD vernietigd.

De aanleg van het fietspad staat al jaren op het wensenlijstje van de politiek. Wethouder Ben Buiting is dan ook blij dat nu daadwerkelijk met de aanleg van het fietspad is gestart. Het stuk van Siebengewald naar Afferden is een lange, rechte weg in het buitengebied. ‘’Dit fietspad is belangrijk voor de schoolgaande jeugd en voor de toeristische ontwikkeling van de gemeente’’, stelt Buiting. ‘’Het bevordert in hoge mate de verkeersveiligheid van de verkeersdeelnemers. We willen niet langer wachten op de ontwikkelingen bij Bleijenbeek”.

Met de realisatie van het fietspad lost het college een prominente verkiezingsbelofte in. De gemeenteraad heeft voor de aanleg ruim een miljoen euro beschikbaar gesteld. ASR Vastgoed Vermogensbeheer B.V. stelt de gronden om niet beschikbaar. Dit is onlangs vastgelegd in een hernieuwde intentieovereenkomst over de ontwikkeling van landgoed Bleijenbeek.

Bron: Frans Thonen

image_pdf