Acroclimber maakt Offerse speeltuin compleet

Met de ingebruikname van de Acroclimber op maandag 18 juli door wethouder Lia Roefs, enkele leerlingen van ’t Diekske en een aantal Dorpsraadleden is de Offerse speeltuin in het Heijmanspark compleet.

Speeltuin juli 2016 (2) Speeltuin juli 2016 (3)

Met de nodige behendigheid kan de schoolgaande jeugd dit nieuwe speeltoestel beklimmen. En blijven beklimmen want de kwaliteit van dit speeltoestel is zo goed dat het de eerste 15 jaar makkelijk zal doorstaan. Die goede kwaliteit geldt ook voor de overige speeltoestellen zo blijkt uit de jaarlijkse keuring van de speeltoestellen. Vervanging is de eerste jaren nog niet aan de orde. Dit betekent dat er in het speeltuinenpotje van de gemeente nog wat geld over is. Geld waar Dorpsraad Afferden wel raad mee weet. De Dorpsraadleden zien wel mogelijkheden voor een soort beweegtuin voor ouderen in het Heijmanspark.

Bij Béjèn hebben ze dat idee ook al eens geopperd. Bovendien is bewegen niet alleen goed voor jongeren maar ook voor ouderen.
en dat onderschrijft wethouder Lia Roefs volmondig. Verder is ook de omgeving van de kiosk in het Heijmanspark voor de Dorpsraad een punt van aandacht. Hoe blijft deze plek van het Heijmanspark verschoond van vandalisme en rommel. De bedoeling van de Dorpsraad is om op korte termijn met alle partijen die hierin een bijdrage kunnen leveren een gesprek op te starten.

Tekst en foto’s: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.