Altijd al willen overschakelen op zonne-energie maar u hebt geen geschikt dak of u vindt al die zonnepanelen op uw dak gewoon niet mooi? Dankzij het Buurtkrachtteam, NL energiecollectief en agrariër Bert Megens uit Afferden kunnen inwoners en ondernemers die niet meer dan 3 keer 80 ampère per jaar verbruiken in de gemeente Bergen binnenkort toch profiteren van goedkoop opgewekte zonne-energie.Collectief zonnedakBert Megens stelt namelijk het dak van zijn schuur beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie. Voor het doorgeven van de stroom hebben het Buurkrachtteam en NL energiecollectief op 4 oktober hun handtekening gezet onder een dienstverleningsovereenkomst. Daarbij is afgesproken dat van alle betalingen naar deze stroomleverancier 20% teruggaat naar het dorp (per huishouden).

Het Buurkrachtteam: “We hebben al een tijdje een actie lopen om collectief zonnepanelen in te kopen met het dorp, maar er zijn inwoners die daar geen ruimte voor hebben of het niet mooi vinden op hun eigen dak. We zijn heel blij dat dankzij Bert Megens nu iedereen in Afferden en de gemeente Bergen kan meeprofiteren van duurzame opgewekte energie.” Met dit project volgt de groep initiatiefnemers het collectieve zonnepanelenproject in Elsendorp.

Het Buurkrachtteam gaat inwoners nog persoonlijk benaderen. Ook organiseert het Buurkrachtteam afhankelijk van het aantal aanmeldingen binnenkort een bijeenkomst. Inwoners die interesse hebben en meer over dit initiatief willen weten, kunnen zich vrijblijvend aanmelden via buurkracht.nl/afferden. Voor meer informatie, kan men contact opnemen met Gert Wagenvoort van Buurkracht via gert@buurkracht.nl

Foto: René Angenend(links) tekent namens het Buurkrachtteam de dienstovereenkomst, Hans Mooibroek namens NL energiecollectief. Staand vlnr: Raijmond van Oijen, Bert Heijligers en Bert Megens.

Bron: Frans Thonen

image_pdf