Agenda regio


Kaarsjesavond Gennep


vrijdag 21 december 2018
Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Op vrijdagavond 21 december om half acht vindt op de Markt in hartje Gennep weer een massale samenzang bij kaarslicht plaats.

Alle straatverlichting op de Markt en directe omgeving is uitgeschakeld om de sfeer van de vele brandende kaarsen te verhogen. Op de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen en ondersteund door het Gennepse koor Cheers zal het toegestroomde publiek meezingen met de vele kerstliederen. Zoals ieder jaar spreekt burgemeester Peter de Koning tegen 20.00 uur een korte kerstboodschap uit. Daarna zijn de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen aan de beurt om een vredeswens uit te spreken.

Ook zal de verlichting in de kerstboom voor het historische stadhuis worden ingeschakeld. Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen en het programmaboekje gratis.

De kaarsjesavond is inmiddels uitgegroeid tot een bijzondere traditie in Gennep. Het feeërieke kaarslicht en de samenzang zorgen zo kort voor Kerstmis voor een moment van bezinning en een voelbaar ingetogen sfeer.