Presentatie crashes en noodlandingen gemeente Bergen tijdens W.O. 2


dinsdag 11 juni 2019
Aanvang: 14:00 uur
Plaats: Café, zaal de Pruuver, Langstraat 4, Afferden

Onder het genot van een kopje koffie/thee dat u wordt aangeboden door K.B.O. Afferden zullen Jacq Haumann en Joop Hendrix een interessante lezing komen verzorgen waarin diverse crashes aan bod komen. Tevens zullen er enkele onderdelen tentoongesteld worden.

Joop Hendrix uit Helmond is oud F-16 piloot en vlieginstructeur geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. Na zijn pensionering werd hij al snel lid van het ‘Planehunters Recovery Team’, een organisatie die zich bezighoudt met het opsporen van in de Tweede Wereldoorlog gecrashte vliegtuigen. Heeft men het gevonden vliegtuig eenmaal kunnen identificeren dan gaat men op zoek naar de nabestaanden van de omgekomen bemanningsleden.

Na ruim een jaar speurwerk en uitgebreid bodemonderzoek zijn alle vliegtuigcrashgevallen (13 vliegtuigen) in de gemeente Bergen inclusief Heijen uit de Tweede Wereldoorlog opgespoord. Het resultaat heeft een boeiend boek opgeleverd van de hand van Jacques Haumann. Dit boek is voor € 15,00 te koop.

Deze middag is voor iedereen (ook niet leden) gratis toegankelijk. i.v.m. de organisatie graag even aanmelden bij El Alards tel. 0485 – 532364 of 06 – 331 383 72 of per mail naar samenaktief@gmail.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: