Alverländer Muzikanten luiden de noodklok

De Offerse blaaskapel ‘De Alverländer Muzikanten’ kan volgend jaar terugkijken op het 50-jarig bestaan. Een gouden jubileum dat reden geeft tot feestvieren. Maar zo zonnig ziet de toekomst er niet uit want de Offerse blaaskapel kampt met een gebrek aan muzikanten. Vandaar dat een wervingscampagne is gestart om de Alverländer Muzikanten op de been te houden.

Steeds vaker verschijnen er berichten dat muziekverenigingen door een teruglopend ledenaantal moeten stoppen. Ook de Offerse muziekkapel zag door ziekte, studie en werk leden vertrekken en beschikt nu nog slechts over 8 spelende leden. Dan wordt de spoeling wel erg dun. Reden om de noodklok te luiden en tot actie over te gaan.

“In onze topjaren telde onze kapel ruim 20 leden”, weet Louis Roersch, die sinds 1991 de muzikale leiding in handen heeft. Net als de rest maakt hij zich ernstig zorgen over de toekomst. “We moeten minimaal met 14 zijn, willen we ons repertoire kunnen spelen. We zoeken vooral enthousiaste liefhebbers met clubgevoel en gezelligheid die op de bugel, trompet of klarinet blazen.” “Zij die de sax, trombone of bariton bespelen, zijn ook van harte welkom”, voegt John Aben toe.

Om potentiële muzikanten te bereiken heeft het bestuur onlangs een brief verzonden naar muziekverenigingen in de regio tussen Arcen en Grave met het verzoek om muzikanten te wijzen op de hoge nood van de Offerse blaaskapel. De muzikanten liggen zeker niet voor het oprapen, zodat het bestuur tevens de mogelijkheid openhoudt om een samenwerkingsverband met een geïnteresseerde muziekvereniging aan te gaan. Daarnaast zijn er flyers in de regio uitgedeeld waarop muzikanten worden uitgenodigd de Alverländer Muzikanten te komen versterken.

De Alverländer Muzikanten zijn bijna een halve eeuw terug ontstaan uit fanfare Helpt Elkander. “De Offerse fanfare speelde in de afdeling Superieur van Limburg”, herinnert Jan Keijsers zich. “Enkele leden besloten het niveau verder te verhogen door wat vaker te gaan spelen en te repeteren. Zo ontstond de Offerse blaoskapel. In 1980 is die naam gewijzigd in Alverländer Muzikanten.”

Het muziekrepertoire behelst Egerländer, Tjechische en big-bandmuziek en door het jaar heen zijn er zo’n 7 tot 8 optredens in binnen- en buitenland. Iedere week wordt er gerepeteerd. Een traditie waar zowel de muzikale inspanning als de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Belangstellende muzikanten kunnen voor meer informatie contact opnemen met John Aben, tel. 06-57345261 of Roger Keijsers, tel. 06 – 551 389 31. Meer info ook op www.alverlander.nl

Onderstaande foto’s tonen de Alverländer Muzikanten in betere tijden.

Bron: Frans Thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif