Het nieuwe multifunctionele centrum van Afferden komt bij sportpark De Alverman. De gemeenteraad van Bergen heeft dit dinsdagavond 13 november 2018 besloten. De dorpsraad van Afferden heeft tot op het laatste moment geprobeerd de gemeenteraad af te houden van een beslissing. Voorzitter René Aengenend overhandigde de gemeenteraad dinsdagavond nog 354 handtekeningen van Afferdenaren die het niet eens zijn met het feit dat ze niet het laatste woord hebben. Aengenend verklaarde op de website MaasduinenCentraal dat dit er veel meer hadden kunnen zijn.

Handtekeningen
De belangrijkste straten, Dorpsstraat en Langstraat, en het buitengebied hadden hun handtekeningen nog niet ingeleverd. De Werkgroep Accommodatie Afferden kan nu aan de slag met het uitwerken van het plan en het bijeen vergaren van financiën voor de bouw van een gemeenschapsvoorziening. De gemeente Bergen zal ook een bijdrage leveren als de plannen aan bepaalde gemeentelijke voorwaarden voldoen.

Met de stap van dinsdagavond is voorlopig een einde gekomen aan een langjarige, chaotische en emotionele discussie dat het dorp ernstig verdeeld houdt. Op het laatst waren er drie werkgroepen met even zoveel plannen voor een nieuwe gemeenschapsaccommodatie in het dorp.

Bron: Limburger.nl

image_pdf