Verschillende partijen uit Afferden zijn samen met Gemeente Bergen en een landschapsarchitect gekomen tot een vernieuwd ontwerp voor het Heijmanspark. Deze stakeholders presenteren het ontwerp graag aan alle inwoners uit Afferden tijdens een “inloopavond” op woensdag 5 juli.

Partijen als de dorpsraad, Afferden Samen Beter, Huiskamer Béjèn, het Gezondheidscentrum, de hengelsportvereniging en een afvaardiging van de omwonenden hebben meegedacht over het ontwerp van het Heijmanspark. Om alle plannen en ideeën te laten passen binnen het beschikbare budget, bleek een uitdaging.

Daarom hebben de betrokken partijen de gemeenteraad van Bergen om een extra budget van € 120.000 gevraagd. De gemeenteraad ging hier in april 2023 mee akkoord. Gemeente Bergen heeft nu een bedrag van in totaal € 370.000 gereserveerd voor de herinrichting van het Heijmanspark. Hiermee kan het ontwerp dat de stakeholders samen met de gemeente en een landschapsarchitect hebben bedacht, worden gerealiseerd.

Inloopavond

De betrokken partijen presenteren het ontwerp voor het Heijmanspark graag aan alle inwoners van Afferden en andere geïnteresseerden. Zij houden hiervoor een “inloopavond” op:

  • Woensdag 5 juli
  • Tussen 19.00 en 21.00 uur
  • In de kiosk van het Heijmanspark

Benieuwd hoe het Heijmanspark er straks uit komt te zien? Loop dan eens langs en laat de stakeholders u meer vertellen over het ontwerp en de keuzes die zij daarin hebben gemaakt.

Ontwerp ligt vast

De inloopavond is bedoeld om inwoners te informeren over het vernieuwde ontwerp voor het Heijmanspark. Dit ontwerp ligt al vast; nieuwe ideeën of suggesties kunnen niet meer worden meegenomen. Wel is het ontwerp zo vormgegeven dat het park de komende jaren in samenwerking met het dorp verder aangevuld kan worden met mogelijke burgerinitiatieven.image_pdf