Bijeenkomst over energie besparen in Afferden

Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Raijmond van Oijen, Piet Hagen en René Aengenend, inwoners van Afferden, houden donderdag 22 oktober een dorpsbijeenkomst om samen met andere inwoners uit Afferden te kijken welke energiebesparende maatregelen interessant zijn. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom in Iedershuus in Afferden.buurkracht-team-2015Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in het dorp en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het doel is om vervolgens samen te bepalen met welke maatregelen aan de slag wordt gegaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Het buurtteam krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inmiddels zijn ruim 80 buurten en dorpen met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op www.buurkracht.nl/buurten/afferden kunnen inwoners zich (vrijblijvend) aanmelden. Naast tips over energiebesparende maatregelen, worden inwoners op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert.

Meer informatie? Neem dan contact op met het buurtteam via dorpsraad@afferden-limburg.nl voor meer informatie. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Ate van Ballegooijen via 06 113 176 15 of ate@buurkracht.nl, of kijk op www.buurkracht.nl.

Tekst en foto: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *