iedershuusBiljartclub ’t Töpke uit Afferden gaat verhuizen van Carpe Diem op camping Hengeland naar gemeenschapshuis Iedershuus in Afferden. “Dankzij goede samenwerking met de gemeente Bergen en Iedershuus is onze toekomst nu zeker gesteld”, zegt Toon van Heesch namens de biljartclub uit Afferden. Hij verwacht dat op 8 september in Iedershuus de eerste ballen op het groene laken gestoten kunnen worden.

Toen onlangs duidelijk werd dat de huidige horeca-exploitant van Carpe Diem op camping Hengeland zou gaan verkassen naar een andere locatie, moest ABC ’t Töpke op zoek naar een andere plek. Die is gevonden in Iedershuus waar ’t Töpke de leegstaande ruimten van de voormalige bibliotheek en kinderopvang zal gaan gebruiken. Zoals bekend verhuist ’t Kienderbènkske met ingang van het nieuwe schooljaar naar basisschool ’t Diekske. “We gaan met twee wedstrijdtafels en drie kleinere tafels naar Iedershuis”, vertelt Toon van Heesch. “De aankoop van de twee matchtafels, belangrijk voor het houden van wedstrijden, was nog onzeker. Nu duidelijk is dat de gemeente garant staat voor deze aankoop, is de toekomst van onze club zeker gesteld.”

Niettemin vormt deze verhuizing naar Iedershuus een financiële aderlating voor de biljartclub uit Afferden. Toon verwacht dan ook dat ’t Töpke naast het biljarten ook andere activiteiten zal gaan organiseren om zo extra inkomsten te genereren. Verder spreekt hij de verwachting uit dat na wat aanpassingen en verbouwingen de biljarters vanaf 8 september in Iedershuus kunnen spelen. Hoog tijd want in oktober staan de ere-divisiewedstrijden op het programma en eind oktober de Nederlandse kampioenschappen kader 47/2.

 

Tekst: Frans Thonen

image_pdf