Biljartvereniging ’t Töpke aan rand van faillissement

Biljartvereniging ’t Töpke uit Afferden staat aan de rand van een faillissement. Dat blijkt uit een brief die de vereniging aan de gemeenteraad van Bergen heeft gestuurd. Sinds de biljartclub verhuisd is naar gemeenschapshuis Iedershuus heeft de club te maken met jaarlijks ruim 6000 euro aan extra kosten voor bijvoorbeeld onderhoud va n de biljarts.

De activiteiten van de biljartvereniging dragen jaarlijks ongeveer 30.000 euro bij aan de bar omzet van Iedershuus, maar de club krijgt hierover nog geen 1500 euro terug als provisie. Dat is te weinig om de hogere kosten te dekken.

Omdat het bestuur van Iedershuus niet bereid is om de vereniging een hogere bijdrage te geven, heeft de biljartclub de gemeenteraad in een brief verzocht om mee te denken over een oplossing. In een toelichting aan Maasland Radio zei voorzitter Toon van Heesch hoop te hebben op een goede afloop.

Update 28-09-2018

Het bestuur van ‘Töpke laat weten dat bij het vertrek van ABC ’t Töpke naar gemeenschapshuis Iedershuus in Afferden enkele kosten niet bleken te zijn meegenomen in het contract en de afspraken over verhuur. Hierdoor ontstonden acuut financiële problemen.

In gesprekken tussen de biljartvereniging, de gemeente Bergen en het stichtingsbestuur van Iedershuus, is door alle partijen de bereidwilligheid uitgesproken, om de dekking van de extra kosten te regelen. Daarnaast heeft ABC ’t Töpke structurele maatregelen genomen die leiden tot lagere kosten. Ook is actie ondernomen om meer sponsors te werven .

Door deze combinatie van maatregelen is een direct faillissement afgewend. Verdere uitwerking van de plannen moet ertoe leiden dat ABC ’t Töpke ook op termijn kan blijven bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.