Buurtservice in oprichting

Zoals al eerder gemeld door de Dorpsraad is de ‘Superrr’ in samenwerking met ‘Béjèn’ en de Dorpsraad begonnen met het opzetten van een Buurtservice. Uit ervaringen in andere dorpen waar ‘Superrr’ ook supermarkten exploiteert is gebleken dat een Buurservice heel succesvol kan zijn en een grote bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in het dorp.

Bij een Buurtservice moet u denken aan het vervullen van kleine klussen zoals een maaltijden- en/of boodschappenservice, kleine (technische) huishoudelijke klussen, klein tuinonderhoud, maar ook eventuele klussen als het schoonhouden van een park of plein.

De eerste ervaringen zijn positief, er hebben zich reeds een aantal mensen gemeld die zelf niet meer in staat zijn bepaalde klusjes te doen. Ook de boodschappenbezorgdienst is steeds succesvoller. De werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen die via de gemeente Bergen in het kader van re-integratie of een werkervaringsplek bij ‘Superrr’ zijn geplaatst.

Bij de kleine technische klus opdrachten vervullen de vrijwilligers van ‘Béjèn’ een grote rol.

Mocht ook u gebruik willen maken van de Buurtservice of verdere informatie willen, nodigen wij u graag uit contact op te nemen met de mensen van ‘Superrr’ of ‘Béjèn’. Dit kan via buurtserviceafferden@gmail.com, uiteraard kunt u ook bij ons binnenlopen, we staan u graag te woord.

Elders in het land draaien ‘Superrr’s’ met behulp van vrijwilligers waarbij u moet denken aan werkzaamheden als het bezorgen van bestellingen, vakkenvullen of kassawerkzaamheden. Op deze manier is het mede mogelijk om een supermarkt voor het dorp te behouden. Ook ‘Superrr’ Afferden is dringend op zoek naar een aantal vrijwilligers die bereid zijn zich een dagdeel per week of maand in te zetten voor de ‘Superrr’.

‘Béjèn’ is inmiddels een doorslaand succes en heeft een flink aantal vrijwilligers, maar ook hier kan men best extra handen gebruiken, hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld het schenken van koffie en thee of huishoudelijke klusjes. Interesse? Meldt u zich bij Béjèn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *