CDA Bergen wil snel oplossing wateroverlast Dorpsstraat Afferden.dorpsstraat-september-2015Nu met het wegvallen van het fietspad langs de N271 ter hoogte van Afferden het fietsverkeer door de Dorpsstraat wordt geleid, trekt het CDA aan de bel.

Bij hevige regelval staan grote delen van deze straat namelijk blank. Lastig voor het auto- en het fietsverkeer maar ook voor aanwonenden. Bovendien zorgen de gebruikte materialen voor de ondergrond van deze klinkerstraat ervoor dat de Dorpsstraat regelmatig vol bulten en gaten zit. Al jaren is duidelijk dat bij de reconstructie van deze straat de toen toegepaste oplossing om het hemelwater af te voeren niet werkt. Niet alleen staan tijdens overvloedige regenval grote delen van de straat blank, ook komen straatstenen omhoog en liggen vaak los, wat weer tot extra geluidsoverlast zorgt. Dat maakt volgens het CDA met name het fietsen door de straat onaangenaam.

De gemeente heeft eerder met reparaties geprobeerd de situatie te verbeteren. Maar zonder succes. Het CDA wil nu dat er in de begroting voor 2016 geld vrijgemaakt wordt om direct na het winterseizoen het hele hemelwaterafvoersysteem te vervangen. De verwachting van CDA-raadslid Rob Arts is dat het om een behoorlijke investering gaat, maar gaat er van uit dat andere partijen in de gemeenteraad dit geld willen vrijmaken. Wat betreft de oppositiepartij KERN kan Arts in ieder geval op steun rekenen. Uitvoering van het werk is op korte termijn niet haalbaar, maar direct na de winter moet volgens Arts mogelijk zijn.

Bron: Frans Thonen

image_pdf