De boerenbond

Vroeger had Afferden een eigen boerenbondgebouw. De LLTB Boerenbond is begin vorige eeuw opgericht ter bevordering van de godsdienstig-zedelijke, de culturele, de maatschappelijke en stoffelijke belangen van de boeren- en tuindersstand in het algemeen en van de aangesloten boeren en tuinders en hun gezinnen in het bijzonder. Zo kon bv. door de gezamenlijke inkoop van veevoer en kunstmest goedkoper aan de boeren geleverd worden.

Bij de boerenbond lag voor de Tweede Wereldoorlog een wisselplaats voor de tram, die in 1926 werd uitgebreid en voorzien van een weegbrug.

Door schaalvergroting in de landbouw nam naar verloop van tijd het aantal bedrijven en leden af en werden LLTB-afdelingen samengevoegd en verkooppunten gesloten.

Op deze foto uit 1993 de laatste boerenbondmedewerker. Kort daarna is de boerenbond van Afferden gesloten en is op de kelders ervan een woonhuis gebouwd (nu Dorpsstraat 8).

Gerelateerde berichten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif