Al meer dan dertig jaar bezorgt Hanneke Boskamp (80) kranten waaronder de Maas- en Niersbode en folders in Afferden. Voor rayonmanager Lei Beurskens van cluster Venlo van verspreidorganisatie DistriQ reden om haar vorige week het beeldje ‘de gouden bezorger’ te overhandigen.

Met deze geste werd niet alleen zij maar tevens de Afferdense wandelsportvereniging DWS in het zonnetje gezet. Deze leden van deze vereniging brengen al meer dan dertig jaar kranten en folders in Afferden rond. Het bezorggeld wordt in de kas van de vereniging gestort. “Een heel bijzondere prestatie, dat wij met de overhandiging van deze ‘gouden bezorger’ nog eens willen onderstrepen”, aldus Lei Beurskens. De penningmeester van de vereniging, Jos Heyligers, werd blij gemaakt met een goed gevulde envelop. Verder waren er bloemen en vlaai voor de folderploeg die elke woensdag in Iedershuus de folders in de kranten steekt. Elke week houdt een ploeg van 46 DWS-leden en oud DWS-leden zich bezig met het bezorgen van kranten en folders van DistriQ. “Wij hebben veertig bezorgers die iedere week circa een half uurtje in hun straat of wijk de kranten en folders bezorgen”, legt Jos Heyligers uit. Samen met zijn vrouw Anneke en Thea van Rens vormen zij de ‘oude hap’ van het bezorgteam van DWS. “In 1968 zijn wij begonnen met het rondbrengen van folders van de ondernemersvereniging Afferden. Het jaar daarna is daar de Maas- en Niersbode bijgekomen en de verspreiding van folders.”

Voor DWS vormt deze bezorgdienst een welkome aanvulling op het gezond houden van de kas. Als tegenprestatie krijgen de bezorgers korting op hun contributie. Bovendien biedt DWS hen een keer per jaar een dagje-uit aan en ontvangen zij aan het eind van het jaar een leuk cadeautje. Zelfs oud-leden dragen de wandelsportvereniging nog vaak een goed hart toe door te blijven bezorgen tegen deze zelfde tegenprestatie. Penningmeester Jos Heyligers was zoals gezegd best verguld met deze actie van DistriQ. “Wij vinden het een leuke waardering voor meer dan dertig jaar bezorgen. Het geld kunnen we goed gebruiken, want volgend jaar viert DWS het vijftigjarig bestaan.”

Bron: Maas- en Niersbode 03-05-2005

image_pdf