De zorg in jouw dorp (nieuws van de gemeente)

samen‘Samen’, wat betekent dat eigenlijk?
De afgelopen maanden bent u al vaker het logo ‘Samen’ tegengekomen. Alle artikelen over de komende veranderingen in de zorg zijn voorzien van dit beeldmerk. Ook naast dit artikel is het weer te vinden. Maar waarom is dat zo? En wat betekent dat eigenlijk precies, ‘Samen’?


Bloeiende samenleving
Het logo ‘Samen’ is het officiële beeldmerk van de drie decentralisaties van de gemeente Bergen. Op de gebieden zorg, jeugd en werk gaat de komende tijd het een en ander veranderen. Meer dan voorheen is het belangrijk dat we elkaar helpen en ondersteunen, zodat er een bloeiende samenleving ontstaat. ‘Samen’ is dus het sleutelwoord. Hierbij helpen al kleine gebaren, die het grote verschil in het dagelijks leven van veel mensen kunnen betekenen. Uw buurvrouw die hulp nodig heeft bij het boodschappen doen, een kennis die slecht ter been is en niet meer alleen naar buiten durft of iemand uit uw familie die door een lastige fase gaat en ondersteuning nodig heeft. Dit zijn alleen maar voorbeelden natuurlijk, maar ze laten wel zien dat het vaak weinig moeite vraagt om onze omgeving net iets prettiger te maken.


Leerproces

De komende veranderingen in de zorg verlangen niet alleen een andere denkwijze van u als inwoner, maar ook van ons als gemeente. Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen, zodat wij vanaf 1 januari in staat zijn om de ondersteuning te leveren die nodig is. Dit doen wij samen met u, door te kijken wat u zelf nog kunt of met behulp van uw netwerk. Zo zorgen wij dat u de ondersteuning krijgt, die u ook echt nodig heeft. De gemeente is het vangnet als u het zelf en met uw omgeving niet kunt organiseren. De gemeente doet een stapje terug, er ligt meer verantwoordelijkheid en initiatief bij u als inwoner(s). De gemeente zal meer loslaten, zodat initiatieven kunnen bloeien en ideeën werkelijkheid kunnen worden. Dit zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar wel steeds beter. Het is een leerproces, voor u als inwoners en voor ons als gemeente.


Meer weten?

Wilt u meer weten over de komende veranderingen in de zorg?
Meer informatie vindt u op www.bergen.nl.

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: