Jan en Mia Keijsers-Verberkt zijn op 28 december 2019 precies 60 jaar voor de wet getrouwd. Voor locoburgemeester Splinter reden om namens de gemeente een ingelijste trouwakte te overhandigen aan het diamanten bruidspaar.

Jan (81) en Mia (80) vormen het bekende ondernemersechtpaar dat 56 jaar de Offerse buurtwinkel in de Dorpsstraat heeft gerund. Vier jaar geleden vonden zij het welletjes en hebben zij de deuren van dit winkeltje gesloten. Met enig leedwezen want de winkel liep niet alleen als een rode draad door hun leven maar was ook een plek waar mensen informatie en nieuwtjes met elkaar deelden en contacten onderhielden.

Nu de gezondheid van beiden wat minder wordt, denken zij met veel plezier terug aan al die jaren dat zij klaar stonden voor de mensen. “Het was een goede beslissing om toen met de winkel te stoppen”, zeggen Jan en Mia die van verschillende oudere mensen in Afferden nog steeds het verzoek krijgen om een bakske koffie te komen drinken.

De winkel was ook de reden dat zij 60 jaar geleden zo jong zijn getrouwd. Mia was 19 jaar en haar vader en moeder waren kort na elkaar overleden. Om met de winkel van haar ouders door te kunnen gaan, moest zij meerderjarig of getrouwd zijn.

Jan en Mia hebben nooit spijt gehad van die beslissing alhoewel het wel altijd hard werken was. Als een van de jongste ondernemers van Limburg hebben zij toen jarenlang een belangrijke sociale rol in het dorp vervuld.
Daarnaast heeft Jan op muzikaal gebied veel voor het dorp betekend en doet dat nu nog als lid van fanfare Helpt Elkander en medeoprichter van de Alverländer Muzikanten. Ook in de kerk of Mariakapel is hij regelmatig te vinden om de toetsen van het orgel te beroeren of op zijn geliefde accordeon te spelen. Tevens kunnen zij op hem rekenen bij uitvaartdiensten in het dorp. Mia is lid van de Vincentiusvereniging.

Het diamanten bruidspaar is drie jaar geleden naar een wat rustigere plek in het dorp verhuisd waar zij regelmatig met hun kinderen (2 zoons en 3 dochters) en andere familieleden koffie drinken. Het grootste goed zijn natuurlijk hun 9 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen waar zij maar wat dol op zijn.

Het diamanten jubileumfeest wordt in kleine familiekring gevierd. In april 1960 zijn Jan en Mia voor de kerk getrouwd en dat betekent dat volgend jaar april wat uitbundiger bij dit feest wordt stil gestaan.

Bron: Frans Thonen

image_pdf