Na zes jaar als dirigent Studieorkest Helpt Elkander in goede banen te hebben geleid, heeft de 26-jarige Bart Wolters afgelopen vrijdagavond de baton(dirigeerstokje) overgedragen aan zijn opvolger Jochem Jacobs uit Oirlo. in Iedershuus in Afferden nam Bart na een korte repetitie met enige ‘pijn in zijn hart’ afscheid van zijn discipelen. Zij bedankten hem met een boek vol persoonlijke herinneringen en een persoonlijk lied op de wijs van ‘Hoe het danst’ van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren.

Na zes jaar studieorkest zoekt Bart een nieuwe uitdaging om zijn vleugels wat breder uit te slaan. Bijvoorbeeld het dirigeren van een fanfare zou mooi passen in de ambitie van de ‘Offerse’ dirigent. De afgelopen jaren heeft hij het Studieorkest van Helpt Elkander zien groeien. Een ‘club met potentie’ noemt Bart zijn leerlingen die trouw de repetities bezochten en onder zijn leiding mooie concerten hebben verzorgd. Hij roemt het kerstconcert dat ‘ging als een trein’ en de ‘Muppetshow’ en beschouwt al terugkijkende het concert van het studieorkest bij Disneyland Parijs tot het hoogtepunt van de afgelopen jaren. Bart vertrekt in de wetenschap dat hij voor zijn opvolger Jochem een mooie muzikale groep met groeimogelijkheden nalaat.

Dat beaamt de 24-jarige dirigent uit Oirlo. Hij dirigeert twee jeugdharmonieën en is ad interim dirigent bij fanfare St. Cecilia in Maashees. Na de overdracht van de baton stond Jochem even voor het studieorkest wat resulteerde in een vlekkeloos gespeeld nummer. Iedereen zal de eerste tijd nog wel even moeten wennen aan de nieuwe dirigent maar het eerste optreden vormt een veelbelovend begin voor de toekomst van Studieorkest Helpt Elkander.

Bron: Frans Thonen

image_pdf