Dorpsdagboeken op reis voor betere toekomst van Afferden

Op welke wijze bereik je zoveel mogelijk mensen en ideeën om het wonen en leven in Afferden nog beter te maken? De Werkgroep Afferden Samen Beter heeft gekozen voor dorpsdagboeken waarin diverse doelgroepen de komende weken hun ideeën en wensen mogen optekenen. Afgelopen vrijdagavond overhandigde Brigitta den Boer namens de werkgroep de eerste dorpsdagboeken aan Mat Custers en Theo Hoppenreijs uit Afferden.De werkgroep Afferden Samen Beter heeft 20 doorgeefdorpsdagboeken laten maken die de komende weken een rondreis gaan maken door het dorp. Er is gekozen voor twee thema’s. Zo ontving Mat het dorpsdagboek rondom het onderwerp ‘wat maakt het prettig wonen/leven in Afferden’ en Theo het dagboek rondom de centrale vraag over de toekomst van de gezondheidszorg in Afferden.

“Van iedere variant zijn in totaal tien dorpsdagboeken in omloop”, legt Brigitta den Boer uit. “In ieder dagboek kunnen 30 personen hun ideeën achterlaten. Degene die een dagboek in handen krijgt, heeft twee dagen de tijd om een pagina te vullen met dromen, wensen en ideeën. Daarna wordt het dagboek doorgegeven aan een volgende persoon in dezelfde doelgroep. Uiteindelijk moet dat zo’n 600 reacties opleveren.”

De dagboeken gaan rouleren in vijf doelgroepen waarbij ook nadrukkelijk aan de jongeren is gedacht. Zo worden naast gezinnen en senioren, jongeren in de leeftijdsgroep 6-13, 13-21 en 21-35 uitgenodigd om hun ideeën aan het papier van de dorpsdagboeken toe te vertrouwen. De opgehaalde ideeën worden eind oktober gesorteerd, gebundeld en vervolgens tijdens een dorpsavond zo mogelijk op 14 november met het dorp gedeeld. Brigitta hoopt dat naar aanleiding van de resultaten er actieve werkgroepen ontstaan die met de beste ideeën aan de slag zullen gaan.

De dorpsdagboeken zijn bekostigd uit het dorpsbudget van Dorpsraad Afferden.

Bron: Frans Thonen

Foto: Brigitta den Boer overhandigt namens de werkgroep ‘Afferden Samen Beter’ de eerste dorpsdagboeken aan Mat Custers(links) en Theo Hoppenreijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *