Afgelopen jaar bestond de Dorpsraad Afferden 40 jaar. Een moment waarbij we hebben stilgestaan en teruggekeken naar wat de dorpsraad in die 40 jaar allemaal voor het dorp heeft betekend en bereikt, maar ook vooruit gekeken naar wat de toekomst ons gaat brengen. Daarom hebben we de laatste maanden gewerkt aan een verfrissende transformatie, aangepast aan de veranderende tijden en de uitdagingen van het betrekken van inwoners bij de diverse zaken die in het dorp (kunnen) spelen. Ondanks de landelijke groeiende terughoudendheid om vrije tijd in te zetten voor de gemeenschap, geloven wij sterk in het principe dat vele handen licht werk maken.

De traditionele maandelijkse vergaderingen zullen dan ook plaats maken voor een innovatieve aanpak: een maandelijkse vrije inloopavond tussen 20.00 en 21.30 uur bij de Pruuver. Hier krijgt iedereen de gelegenheid om vrij binnen te lopen met vragen, suggesties of opmerkingen over Afferden. Een laagdrempelige manier om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten.

Daarnaast zal de standaard maandelijkse agenda en notulen plaatsmaken voor een online jaarlijkse actie- en besluitenlijst, die regelmatig wordt bijgewerkt (www.dorpsraadafferden.nl -> Jaaroverzicht). Deze aanpak biedt niet alleen overzicht, maar nodigt ook de inwoners van Offere uit om deel te nemen aan het realiseren van gemeenschapszaken, hoe klein deze ook mogen zijn.

Hiermee benadrukken we het streven naar nog meer betrokkenheid vanuit het dorp. Samen willen we immers werken aan een nog beter en mooier Offere. Voor vragen of opmerkingen staan wij altijd open en kan er gemaild worden naar info@dorpsraadafferden.nl.

Dorpsraad Afferden, januari 2024

image_pdf