Dwangsom voor café De Pruuver

Gemeente Bergen gaat een dwangsom van 2500 euro invorderen bij café De Pruuver in Afferden. Reden hiervoor is dat de buurt geklaagd heeft over geluidsoverlast en de uitbater geen aanstalten maakt om dit probleem aan te pakken.

Vorig jaar april legde de gemeente het café een last onder dwangsom op tot een maximum bedrag van 25.000 euro wegens overschrijden van de geluidsvoorschriften. Vorig jaar is een dwangsom van 2500 euro opgelegd en is de uitbater van café de Pruuver gesommeerd dit bedrag te betalen. Aan dat betalingsverzoek is geen gehoor gegeven. Tevens zijn ondanks gesprekken met de gemeente geen aanpassingen aan het café doorgevoerd om herhaling van geluidsoverlast te voorkomen.

Burgemeester Manon Pelzer meldt desgevraagd, dat het niet de bedoeling is om de gemeentekas te spekken maar het probleem duurzaam op te lossen. “Wij hebben er indertijd voor gekozen om met de eigenaar in gesprek te gaan in de hoop dat er aanpassingen in en rondom het café zouden worden gemaakt. Dat is niet gebeurd en nu gaan we proberen het op deze manier af te dwingen.”

Adequate handhaving van de regelgeving vereist dat opgelegde dwangsommen ook worden betaald. Vandaar dat de gemeente nu besloten heeft het verschuldigde bedrag van 2500 euro bij De Pruuver te gaan invorderen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif