DWS gaat wandelen in HoogHalen

logo_dws

Zaterdag 12 september 2015 organiseren Herinneringscentrum Kamp Westerbork en KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) voor de 10e en laatste keer de Kamp Westerbork Wandeltocht. De jaarlijks terugkerende wandeltocht is een cultuur-historische wandeling door boswachterij Hooghalen.
dws_hooghalen_aankondiging_2015
Dit jaar stelt het Herinneringscentrum in samenwerking met Staatsbosbeheer historische rijksmonumenten open op de route, zoals de aardappelkelder en de waterzuivering. Wandelaars kunnen ter plaatse luisteren naar een verhaal bij het monument, verteld door de boswachter of een rondleider van Kamp Westerbork. Op het kampterrein laten luisterpalen de laatste fragmenten van het WesterborkLuisterpad horen. Boswachterij Hooghalen laat het gevarieerde plantenleven en dierenrijk van dit deel van Drenthe zien.

Het Hingstveen geeft een indruk van de omgeving waardoor kamp Westerbork in de oorlog werd omringd. Kaal en woest, vol vennen en zandverstuivingen. In dit gebied zijn de wandelroutes uitgezet. Op de route komt u een aantal rijksmonumenten tegen. Bij de aardappelkelder en de waterzuivering luistert u naar een verhaal van de boswachter of een rondleider van Kamp Westerbork. In het museum wordt een digitale rondleiding door de historische commandantswoning vertoond.

U kunt een keuze maken uit 4 wandelroutes van respectievelijk 5, 10, 15, 20 kilometer.


Opgeven

Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen aan deze tocht. Leden betalen €7,50, niet-leden betalen €17,50. Opgeven en betalen kan tot een week van te voren bij:
Karin Lichteveldt: email: p.lichteveldt@hetnet.nl (tel. 0485 – 531514)

Het geld overmaken overmaken naar:
wsv DWS Afferden, banknr. NL15RABO 0101.8408.61.
Vermeld bij de betaling uw naam, tochtnaam, het aantal Km’s die u wilt wandelen en de opstapplaats.

Opstapplaatsen bus:
– 07.30 uur, De Brier Venray
– 07.45 uur, Vink Well
– 08.00 uur, Iedershuus Afferden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: