Emile Roemer bedankt bakkerij Van den Bergh in Afferden

Bakkerij van den Bergh stevent af op het honderdjarige bestaan van de zaak in 2019 maar daarvoor was fractievoorzitter van de SP Emile Roemer vrijdag 18 november niet in de Afferdense bakkerij. Wel om in het kader van de eerste ‘Dag van de Ondernemer’ Ger en Gertruud van den Bergh te bedanken voor hun durf, doorzettingsvermogen en ondernemerschap. En misschien ook wel een beetje om de lekkerste worstenbroodjes – een typisch Brabantse lekkernij – te proeven die zoals deze morgen niet in Brabant maar in Noord Limburg blijken te worden gebakken.

dag-van-de-ondernemer-2016-001

De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief van MKB-Nederland en wordt voortaan iedere 18 november gehouden. “Nederland telt ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme waarde zijn voor ons land”, vindt MKB-Nederland. “Ondernemers verdienen respect voor hun inzet. Zij zorgen voor groei, banen en welvaart. Op de ‘Dag van de ondernemer’ willen wij hen bedanken en even in het zonnetje zetten.”

dag-van-de-ondernemer-2016-003

Dit initiatief is landelijk breed opgepakt en heeft er toe geleid dat de koningin vanmorgen een slagerij bezocht en minister-president Mark Rutte een hotel. Ook ministers, staatssecretarissen en kamerleden kwamen in actie onder wie Emile Roemer. Hij bezocht vrijdagmorgen samen met Jan Sander de Bie van de NBOV ‘de ware bakker’ Van den Bergh in Afferden die naast een bakkerij al jaren een winkel in Boxmeer exploiteert.

dag-van-de-ondernemer-2016-004

In de bakkerij mocht Roemer samen met bakker Ger van den Bergh worstenbroodjes maken en proeven en bedankte hij het ondernemerspaar voor hun jarenlange inzet. Van den Bergh op zijn beurt, gaf de politicus mee dat ‘Politiek Den Haag’ snel met maatregelen moet komen om kleine bedrijven voor de toekomst te behouden. Met name de ingevoerde transitieregeling heeft er toe geleid dat kleine bedrijven met vast personeel bijna onverkoopbaar zijn geworden. Het voortbestaan van deze ondernemingen loopt hierdoor gevaar.
Tekst en foto’s: Frans Thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif