Nog een maandje en dat breekt het carnavalsfeest weer los. Bij de Peijas in Afferden gaat Prins Giel d’n Urste er voor zorgen dat het weer een geweldig feest wordt. En dat hij samen met zijn adjudanten er heel veel zin in heeft, liet hij zaterdag 25 januari zien tijdens de carnavalsmis in de kerk en aansluitend de receptie bij Kubbus.

Na de dienst in de kerk wachtte de Offerse Prins een verrassing toen hij op het kerkplein opgewacht werd door een erehaag van tractoren. Het was geen nieuwe actie van boeren die de kabinetsmaatregelen niet zien zitten maar een eerbetoon aan varkensboer en Prins Giel. Hij heeft er mede voor gezorgd dat op het Hengeland een groot kruis werd geplaatst als zijnde een waarschuwing dat de huidige overheidsplannen de doodsteek betekenen voor de boerenstand.

Pieter Lucassen van plantenkwekerij Lucassen uit Afferden gaf aan met deze erehaag van tractoren iets terug te willen doen voor de Offerse Prins. Tevens liet men met dit eerbetoon zien dat boeren gezamenlijk zullen optrekken om elkaar te steunen in goede en slechte tijden en om de beroepsgroep in stand te houden.

Na een kort rondje met de trekkers met Prins Giel en zijn adjudanten voorop door het dorp, ging men zich klaarmaken voor de prinsenreceptie bij Kubbus. Want dorst, dat was inmiddels wel duidelijk, dat had iedereen intussen wel gekregen.

Bron: Frans Thonen