Evenementen mogen weer na 1 juli

Nieuws van de gemeente Bergen:

Evenementen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat heeft het kabinet onlangs bekend gemaakt.

Dit betekent weer een nieuwe stap naar meer ruimte, maar niet zonder regels. Naleving van de belangrijkste basisregels is met de nieuwe versoepeling belangrijker dan ooit.
Dat vanaf 1 juli weer evenementen mogelijk zijn, wil nog niet zeggen dat het ook direct per 1 juli gaat lukken. De verwachting is dat de protocollen en noodverordening medio volgende week beschikbaar komen. Daarna vindt pas besluitvorming plaats.

Evenementen vragen voorbereiding

Evenementen vragen veel voorbereiding. De verwachting is dan ook dat pas begin augustus weer evenementen echt kunnen gaan starten. Dat heeft onder andere te maken met de aanvraag van vergunningen, menskracht en het toetsen van de aanvragen aan de protocollen en de noodverordening.

1,5 meter regel leidend

Bij de toetsing blijft de 1,5 meter afstandsregel overal leidend. Bij kleine evenementen, zoals braderieën en jaarmarkten is daarnaast goede doorstroming en routing van belang. Als er bij evenementen verder sprake is van een reservering, een vaste plek en een gezondheidscheck, dan is een onbeperkt aantal mensen toegestaan. Wordt hier niet aan voldaan, dan zijn buiten maximaal 250 mensen toegestaan en binnen 100 mensen. Voor grote evenementen zijn deze randvoorwaarden een hele uitdaging. Soms zal de conclusie zijn dat het onmogelijk is om het evenement binnen deze kaders te laten plaatsvinden.

Centraal staat ‘wat is mogelijk’

Maar ga niet bij voorbaat uit van onmogelijkheden. Gemeenten staan klaar om met initiatiefnemers mee te denken bij het ontwikkelen van de plannen. Samen kijken naar mogelijkheden in plaats van alleen maar onmogelijkheden. Zijn er twijfels bij een plan, dan staat Veiligheidsregio Limburg-Noord voor de gemeenten klaar voor verdergaand advies en ondersteuning.

Maximaal meebewegen, zonder de maatregelen, de gezondheid en ieders veiligheid uit het oog te verliezen.

1 reactie op “Evenementen mogen weer na 1 juli

 1. Avatar
  Willie Blom
  1 juli 2020 at 12:01

  wij als Oranjevereniging organiseren tijdens de Oranjefeesten het vogelschieten
  we doen dit met ouderwetse voorladers met kogels en zwart kruit
  omdat er in limburg veel schutterijverenigingen zijn dacht ik misschien kunnen jullie onze vraag beantwoorden en die is hoe gaan jullie om met de 1.5 mtr regeling wat betreft het aangeven van het geweer of zijn hier protocollen voor ?
  Ik kan hier nergens iets over vinden dus daarom deze vraag
  kunt u ons misschien verder helpen of weet u een adres of iemand die hier iets meer van weet
  Bijvoorbaat dank Willie Blom willieblom@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: