Expositie Offers talent

Omdat op zondag 16 oktober bijzondere onthullingen gaan plaatsvinden in en aan de kerk H.H.Cosmas en Damianus in Afferden is er vanuit Dorpsraad Afferden het idee ontstaan om tegelijkertijd de kerk als een expositieruimte te gebruiken voor bekend en verborgen talent in Afferden. Voorwaarde is dat je op een of andere manier binding hebt met Afferden: geboren, getogen, werkzaam of tijdelijk woonachtig geweest. Jan Verijdt heeft het kerkbestuur overtuigd van dit mooie initiatief om talent een podium te geven op de dag dat het gerestaureerde orgel ingewijd gaat worden in de kerk.

Ton Wijers is de voortrekker van de restauratie van het glasmozaïek, dat voorheen het vroegere Groene Kruisgebouw en later het Iedershuus sierde. Samen met Trudy Hagen en Brigitta den Boer, de andere leden van de werkgroep “Offers Talent”, is er een grote zoektocht gestart naar verborgen talent in het dorp. Het was een groot avontuur met soms zeer verrassend resultaat en vooral de verbazing dat er zoveel te vinden is. inmiddels tellen we al 44 deelnemers, dit is buiten verwachting! en dan is het jong talent nog niet eens meegeteld.

De prille talenten van het Kienderbenkske en Basisschool het Diekske hebben we erbij betrokken en er wordt enthousiast aan kunstwerken gewerkt. Ook bekende talenten zoals Harm van der Zeeuw (keramist) en Rob van den Broek (bronsgieter) hebben in een vroeg stadium al aangegeven graag te willen exposeren in het eigen dorp. Het gaat de werkgroep erom aan elkaar te laten zien hoeveel creativiteit er in ons dorp eigenlijk is; vaak alleen bekend bij familie en vrienden.

Het wordt echt een hele verrassende tentoonstelling voor jong en oud op zondag 16 oktober van 13 tot 17 uur in de kerk in Afferden.
Poster Offers Talent 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.