Afferden en regio via de facebook nieuwsfeed

Op deze pagina een actueel overzicht van de laatst geplaatste berichten op de diverse facebookpagina’s uit Afferden en regio. De berichten worden automatisch toegevoegd.

De pagina is nu zo aangepast dat foto’s en video’s vanaf deze website kunnen worden bekeken door er op te klikken. Je wordt dus niet meer doorgestuurd naar Facebook. Dit vergroot het gebruikersgemak voor de mensen die geen lid zijn van Facebook of daarop niet zijn ingelogd.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Met het nummer 'We all stand together' werd het redelijk goed bezochte Winterconcert in De Klaproos afgesloten. ... Lees verderMinder

Vocal Spirit onder leiding van Rina Hermsen zingt 'Where are you Christmas' tijdens het Winterconcert in De Klaproos. ... Lees verderMinder

Fanfare Eendracht speelt Gabriëlla's Song tijdens het Winterconcert in De Klaproos ... Lees verderMinder

Geslaagd Winterconcert in De Klaproos

Als voorproefje op de komende feestdagen vond vanavond in De Klaproos een geslaagd Winterconcert plaats. Dit initiatief van fanfare/drumband Eendracht en koor 'Vocal Spirit' vond voor de derde keer in een mooi versierde zaal plaats.

Voorafgegaan door warme glühwein of een beker chocolademelk liet het publiek zich verrassen door leuke en bekende kerstliederen en evergreens. Fanfare Eendracht brak het spits af met 'Çhristmas around the world', waarna Vocal Spirit het nummer "Zalig kerstmis overal' inzette. Enkele nummers werden ook gezamenlijk door koor en fanfare opgevoerd.
Voor een verrassend intermezzo zorgden negen blokfluiters die ondanks hun prille ervaring op dit instrument op verdienstelijke wijze drie korte liedjes opvoerden waaronder het bekende Jingle Bells.
Na een bijdrage van de jeugdleden van de fanfare bracht het koor bestsellers als 'Window of hope' en 'Simply having a wonderful Christmas time' ten gehore. De fanfare stond even later stil bij 'One moment in time'. Het geslaagde winterconcert werd gezamenlijk afgesloten met het bekende nummer 'We all stand together'.
Ter afsluiting bedankte de voorzitter van de fanfare Patrick Janssen, fanfaredirigent Remy Beckers en koordirigent Rina Hermsen met een bloemetje. Eveneens waren er bloemen voor ceremoniemeester André Bleeck. Daarna kon iedereen bij de bar van De Klaproos nog even gezellig napraten over dit
goed bezochte concert.

Gemeente Bergen Fanfare/drumband "Eendracht" Rina Hermsen Ut nejs van siebengewald Maasduinencentraal André Bleeck Burgemeester Pelzer Regiomaasduinen Bergen Limburg Online
... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Neeltje de Gier zie ze staan 😍

6 dagen geleden

Fanfare Helpt Elkander Afferden
Wij hebben een PRINSES! Prins Nick en Prinses Ellen van CV De Maasjoerts van harte gefeliciteerd! Maak er een fantastische carnaval van! Alaaf! ❤️💛💚

Wij hebben een PRINSES!

Prins Nick en Prinses Ellen van CV De Maasjoerts van harte gefeliciteerd! Maak er een fantastische carnaval van!

Alaaf! ❤️💛💚Prinsentrio 2020

Prins Nick d'n Urste (Hendriks)
Adjudanten Lars (van Zuylen) en René (Hendrix)
Vrollie Ellen (Boskamp) en Elrieke (Roefs)
... Lees verderMinder

6 dagen geleden

Knoest.eu

Welvaartsresten
Af te halen bij ons. We denken als ruilmiddel aan appeltaart :-).
We hebben ondertussen iemand gevonden.
... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Ik bied vier appeltaarten en een brownie met nootjes 🤔

Ik zou graag alles willen overnemen

Sander van Wees😀

Beste peijasse, hierbij de toto uitslag van week 49! Proficiat aan de winnaars en tot volgende week!

Beste peijasse, hierbij de toto uitslag van week 49! Proficiat aan de winnaars en tot volgende week! ... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Dirk van den Biggelaar

Jamy Swijghuizen-van Driel volgens mij hebben jullie gewonnen of ja.. Jill en Jane⁉️😉🤣

2 weken geleden

Fanfare Helpt Elkander Afferden
Een goede repetitie belooft een mooie uitvoering! 🎶🎵 ❄️Winter is coming...
Vanavond 20.00 uur in de kerk van Afferden❄️ Foto’s: Ed Rijniers en Twan KrebbersImage attachmentImage attachment

Een goede repetitie belooft een mooie uitvoering! 🎶🎵

❄️Winter is coming...
Vanavond 20.00 uur in de kerk van Afferden❄️

Foto’s: Ed Rijniers en Twan Krebbers
... Lees verderMinder

2 weken geleden

Fanfare Helpt Elkander Afferden
❄️Winter is coming... ❄️ Op dit moment ligt het kerkplein er nog maar verlaten bij... Maar morgenavond zullen warme klanken klinken in deze nu nog koude kerk. In samenwerking met Dorpsarchief Afferden, zang van onze Ellen Boskamp en presentatie door Twan Krebbers zal de fanfare haar nieuwste themaconcert presenteren. Een cadeautje van ons aan ons mooie Offere. De winter zal om 20 uur worden verwelkomd en iedereen is van harte uitgenodigd!

❄️Winter is coming... ❄️

Op dit moment ligt het kerkplein er nog maar verlaten bij... Maar morgenavond zullen warme klanken klinken in deze nu nog koude kerk.

In samenwerking met Dorpsarchief Afferden, zang van onze Ellen Boskamp en presentatie door Twan Krebbers zal de fanfare haar nieuwste themaconcert presenteren. Een cadeautje van ons aan ons mooie Offere.

De winter zal om 20 uur worden verwelkomd en iedereen is van harte uitgenodigd!
... Lees verderMinder

3 weken geleden

Dorpsarchief Afferden
November 1944 De oorlogsjaren verlopen in Afferden betrekkelijk rustig. Behalve dan de zware bom die in 1942 nabij de toenmalige lagere school aan de Dorpsstraat valt. Blijkens krantenartikelen uit die tijd lijkt het normale leven, hoewel met allerlei beperkingen, zijn gang te gaan. Aanvankelijk ook als de oorlog in alle hevigheid op Nederlandse bodem losbarst. Zo vieren Jacob Franssen en Petronella Rutten op 17 april 1944 hun gouden huwelijksfeest, trouwen Rika Holtmeulen en Chris Robins op 9 mei, draagt G. v.d. Boom in een versierd dorp op 15 augustus zijn eerste Heilige Mis op en is H.R.C. begin september “een ietsje favoriet” tegen Hapsche Boys. Het leven in Afferden neemt kort daarna een dramatische wending. In november 1944 biedt het dorp Afferden een troosteloos beeld. Al wekenlang ligt het dorp in de frontlinie. De geallieerden aan de overzijde van de Maas schieten op alles wat zich aan deze zijde beweegt. En vooral hoge gebouwen die als uitkijkpost kunnen dienen voor de Duitse militairen moeten het ontgelden. De bevolking heeft inmiddels onderdak gevonden in Heukelom - ook in zelf gebouwde schuilkelders - Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Een belangrijke reden voor de bezetter de bevolking te evacueren is de angst voor spionage en sabotage. Alle mogelijke ruimte wordt benut, kippenhokken, koestallen enz. Ook de voedselvoorziening is problematisch. Op boerderijen wordt extra vee geslacht. Ook op deze plaatsen blijft het levensgevaarlijk, er is voortdurend dreiging van granaatvuur vanaf de overzijde van de Maas en er vallen doden en gewonden. Als dan ook nog het maaswater stijgt, ontstaat een nieuw probleem: hoog water. Op de foto de omgeving van de kerk van Afferden. Vooral de toren heeft het zwaar te verduren gehad. Ook de voormalige pastorie rechts van de kerk is zwaar beschadigd. Links van de kerk is de oude kapelanie nog zichtbaar.

November 1944

De oorlogsjaren verlopen in Afferden betrekkelijk rustig. Behalve dan de zware bom die in 1942 nabij de toenmalige lagere school aan de Dorpsstraat valt.

Blijkens krantenartikelen uit die tijd lijkt het normale leven, hoewel met allerlei beperkingen, zijn gang te gaan. Aanvankelijk ook als de oorlog in alle hevigheid op Nederlandse bodem losbarst. Zo vieren Jacob Franssen en Petronella Rutten op 17 april 1944 hun gouden huwelijksfeest, trouwen Rika Holtmeulen en Chris Robins op 9 mei, draagt G. v.d. Boom in een versierd dorp op 15 augustus zijn eerste Heilige Mis op en is H.R.C. begin september “een ietsje favoriet” tegen Hapsche Boys.

Het leven in Afferden neemt kort daarna een dramatische wending.

In november 1944 biedt het dorp Afferden een troosteloos beeld. Al wekenlang ligt het dorp in de frontlinie. De geallieerden aan de overzijde van de Maas schieten op alles wat zich aan deze zijde beweegt. En vooral hoge gebouwen die als uitkijkpost kunnen dienen voor de Duitse militairen moeten het ontgelden. De bevolking heeft inmiddels onderdak gevonden in Heukelom - ook in zelf gebouwde schuilkelders - Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Een belangrijke reden voor de bezetter de bevolking te evacueren is de angst voor spionage en sabotage. Alle mogelijke ruimte wordt benut, kippenhokken, koestallen enz. Ook de voedselvoorziening is problematisch. Op boerderijen wordt extra vee geslacht. Ook op deze plaatsen blijft het levensgevaarlijk, er is voortdurend dreiging van granaatvuur vanaf de overzijde van de Maas en er vallen doden en gewonden. Als dan ook nog het maaswater stijgt, ontstaat een nieuw probleem: hoog water.

Op de foto de omgeving van de kerk van Afferden. Vooral de toren heeft het zwaar te verduren gehad. Ook de voormalige pastorie rechts van de kerk is zwaar beschadigd. Links van de kerk is de oude kapelanie nog zichtbaar.
... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

ich finde es schrecklich

3 weken geleden

Knoest.eu

Vleermuis
Bij het verplaatsen van wat planken kwam deze vleermuis te voorschijn. Kan iemand vertellen welke soort het is? Ondertussen is de vleermuis weer teruggezet op zijn plekje.
... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

We hebben een aantal reacties gehad, ook buiten FB om. Het is de ruige Dwergvleermuis. Een stuk minder algemeen dan de gewone Dwergvleermuis. www.vleermuis.net/vleermuis-soorten/ruige-dwergvleermuis.

Ik denk ook dat het een ruige dwergvleermuis is. Dit met name op grond van het formaat, vindplaats en het ontbreken van het typische masker van gewone dwergvleermuis.

Ik herken hem direct, het is Batman !!

ik dacht het oud Hollandse platte vleerke.

Annemieke Drok dat weet jij wel toch?

Marielle Van de Leuvert weet jij dat?

Jos Marcelissen

Bob van Genugten, dat kun jij vast wel vertellen!

3 weken geleden

C.v. De Peijas Afferden
Hier is ie dan de neje prins van C.V. de Peijas!!!
Prins Giel dun urste!!!

Hier is ie dan de neje prins van C.V. de Peijas!!!
Prins Giel dun urste!!!
... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Hartelijk gefeliciteerd

Gefeliciteerd en een heel fijne carnaval gewenst 🥳🥳🥳

prins Giel...Hartelijk Gefeliciteerd en een mooi carnavals jaar!!

Proficiat Giel. Het wordt beslist een geweldige Carnaval!

Gefeliciteerd Giel. Maak er een onvergetelijk feestje van

Gefeliciteerd en een hele fijne carnaval

Gefeliciteerd Giel, maak er een mooi jaar van. Ook namens Theo natuurlijk 😉 🎉🎉

proficiat en een mooi prinsenjaar gewenst . alaaf !!!!

Leuke Prins!!Gefeliciteerd 🎉ALAAF 🎊🎊🎊🍺👍

Van harte gefeliciteerd, maak er een onvergetelijk jaar van!

Proficiat prins Giel, maak er een mooi carnavalsjaar van.

Van harte gefeliciteerd Giel! Maak er een mooie carnaval van.

Nou wat een leuke prins🥳gefeliciteerd Giel en heel veel plezier 🥳🎉🥳

Proficiat en een fijne carnaval gewenst!

Gefeliciteerd ❤️💛💚

Gefeliciteerd 🎉🎉

Proficiat en geniet er van🎉🍺

Proficiat !

Gefeliciteerd jongen , zet Afferden maar op z,n kop met carnaval !! 👍👏🤡👺

gefeliciteerd ❤️💛💚

Gefeliciteerd prins Giel Mak d'r une moje carnaval van 🎉🎉🎉

Gefeliciteerd en een knotsgekke carnaval 🎭🎭🎭🎉🎉🎉🎊🎊🎊

Giel proficiat. Een fijne carnaval.

Proficiat Giel en unne fantastische carnaval

Gefeliciteerd Giel maak er een fantastische carnaval van!🥳🥳🥳

View more comments

3 weken geleden

C.v. De Peijas Afferden

... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Giel megens

Ja

Proficiat Giel, een geweldig joar as opper Peijas.

Geweldig Giel. Van harte gefeliciteerd. Mak der en moi jaor van. 👍👍

Enne goeije prins, volgens mej d'n urste van het Hengeland.

Proficiat...een fijn carnavalsjaar

Proficiat en enne kei mojen tied Prins Giel d’n Urste

Proficiat

Ik mis Offere nog steeds 😪

Is dat der enne van Bert

Hoi Mat spannend wa

Leuk weer een jonge prins

Yes dat is beter

Ff horizontaal filmen please..... 😅

Giel wie?

Kijkt

Heb jij tijdens het grote feest zondag ook zon leuke sinterklaasfoto gemaakt? Vind snel jouw foto op www.kvw-afferden.nl/foto-s/ 🤩

Heb jij tijdens het grote feest zondag ook zo'n leuke sinterklaasfoto gemaakt? Vind snel jouw foto op www.kvw-afferden.nl/foto-s/ 🤩 ... Lees verderMinder

4 weken geleden

Oranje Comite Kindervakantiewerk Afferden

... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Kim Wijers Janssen leuke foto☺️

Sinterklaas is weer in Afferden! En wat was het gezellig vandaag. Nu kan het aftellen tot pakjesavond écht beginnen! 🎁

Sinterklaas is weer in Afferden! En wat was het gezellig vandaag. Nu kan het aftellen tot pakjesavond écht beginnen! 🎁 ... Lees verderMinder

Reageer via Facebook

Fenne heeft genoten van deze ochtend! Het was super georganiseerd met de spelletjes en foto momenten🤩!

Wat hebben jullie het weer super gedaan was een mooie intocht Vajène en Félina hebben weer genoten

Dit was weer top! Jaïra vond het geweldig dat sinterklaas echt met de boot kwam 😍 bedankt allemaal.. en en dank u Sinterklaasje en zwarte Pieten!

4 weken geleden

C.v. De Peijas Afferden

Wat was dat een grandioze opening van het carnavalsseizoen!!!🎉🎉 ... Lees verderMinder

4 weken geleden

Fanfare Helpt Elkander Afferden

Wij waren er dit jaar ook weer bij om de Sint op te halen bij de Maas met vrolijke Sinterklaas liedjes. Op naar een heerlijk avondje! 🎁 ... Lees verderMinder

1 maand geleden

Hrc27 2

... Lees verderMinder

Toon meer berichten