Afferden en regio via de facebook nieuwsfeed


Op deze pagina een actueel overzicht van de laatst geplaatste berichten op de diverse facebookpagina’s uit Afferden en regio. De berichten worden automatisch toegevoegd.
Foto’s en video’s uit deze feed kunnen vanaf deze website worden bekeken door er op te klikken. Je wordt dus niet doorgestuurd naar Facebook. Dit vergroot het gebruikersgemak voor iedereen die geen lid is van Facebook of daarop niet is ingelogd.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
SumMmertime zoekt aanstormend talent Ondanks dat het openbare leven als gevolg van het Coronavirus nagenoeg plat ligt, werkt het SumMmertimebestuur gestaag aan de voorbereiding van SumMmertime 2020 in hartje Gennep. Onduidelijk is of het Niersstadje vanaf zaterdag 20 juni weer kan en mag genieten van tien zaterdagen muziek, kunst en cultuur of eventueel een afgeslankt programma in augustus. Het SumMmertimebestuur heeft in ieder geval de programmering nagenoeg rond mocht van overheidswege de intelligente lockdown worden opgeheven dan wel worden versoepeld. Het programma bevat veel elementen uit eerdere SumMmertimeprogrammas zoals een kunstfestival, een smartlappenkorendag, een Duitse dag en het befaamde Blues in Nierstown. Een andere oude bekende is de GESP-dag die als afsluiter van tien weken SumMmertime op 22 augustus staat gepland. 
Nieuw is een soort open podiumdag waar lokale bands of artiesten zich kunnen presenteren. Deze noviteit staat geprogrammeerd op zaterdagmiddag 27 juni. Aanstormend talent dat op dit podium een visitekaartje af wil geven, wordt van harte uitgenodigd zich te melden bij Marian Leideritz door een email te sturen naar m.leideritz@planet.nl Gemeente Gennep Gennep News Summmertime Gennep Marian Leideritz Stichting Evenementen Gennep Maasduinencentraal Maasland Radio Regiomaasduinen DeBoK 80landvancuijk Andries KnevelImage attachment

SumMmertime zoekt aanstormend talent

Ondanks dat het openbare leven als gevolg van het Coronavirus nagenoeg plat ligt, werkt het SumMmertimebestuur gestaag aan de voorbereiding van SumMmertime 2020 in hartje Gennep.

Onduidelijk is of het Niersstadje vanaf zaterdag 20 juni weer kan en mag genieten van tien zaterdagen muziek, kunst en cultuur of eventueel een afgeslankt programma in augustus. Het SumMmertimebestuur heeft in ieder geval de programmering nagenoeg rond mocht van overheidswege de 'intelligente lockdown' worden opgeheven dan wel worden versoepeld.

Het programma bevat veel elementen uit eerdere SumMmertimeprogramma's zoals een kunstfestival, een smartlappenkorendag, een Duitse dag en het befaamde 'Blues in Nierstown'. Een andere 'oude bekende' is de GESP-dag die als afsluiter van tien weken SumMmertime op 22 augustus staat gepland.
Nieuw is een soort 'open podiumdag' waar lokale bands of artiesten zich kunnen presenteren. Deze noviteit staat geprogrammeerd op zaterdagmiddag 27 juni. Aanstormend talent dat op dit podium een visitekaartje af wil geven, wordt van harte uitgenodigd zich te melden bij Marian Leideritz door een email te sturen naar m.leideritz@planet.nl

Gemeente Gennep Gennep News Summmertime Gennep Marian Leideritz Stichting Evenementen Gennep Maasduinencentraal Maasland Radio Regiomaasduinen DeBoK 80landvancuijk Andries Knevel
... Lees verderMinder

2 dagen geleden

Frans Thonen Journalist
Steunpunt Offere in strijd tegen Corona Als gevolg van maatregelen om het besmettelijke Coronavirus in te dammen zijn veel ontmoetingsplekken en sociale contacten weggevallen. Ook in Afferden. Vandaar dat Afferden Samen Beter Samen met de huisartsen in Afferden, Huiskamer Béjèn, de KBO en vrijwilligers de handen ineen geslagen hebben om gemeenschappelijk het Steunpunt Offere vorm te geven. Dit initiatief heeft geleid tot een flyer die dit weekend huis-aan-huis in Afferden wordt verspreid. In deze folder is allerlei informatie te vinden over het Steunpunt Offere. Ook is Steunpunt Offere zeven dagen tussen 9.00 en 17.00 uur via tel. 06 22240915 te bereiken voor een praatje, voor een (hulp)vraag of het aanbieden van hulp. Vrijwilligers staan op deze uren de mensen te woord. (zie bijgaande folder). Een zijde van de folder is tevens te gebruiken als signaal naar de buitenwereld om aan te geven of een huisgezin hulp nodig heeft (kleur rood), hulp wil aanbieden (kleur groen) en of alles ok is (kleur geel). (zie bijgaande folder). 
De betreffende kleur kan men op het raam plakken, zo nodig voorzien van uw eigen telefoonnummer of het telefoonnummer van Steunpunt Offere. Afferden Samen Beter Gemeente Bergen Afferden-limburg.nl Maasduinencentraal Maasland Radio R Van Der Veen Regiomaasduinen Bergen Limburg Online Lia RoefsImage attachment

Steunpunt Offere in strijd tegen Corona

Als gevolg van maatregelen om het besmettelijke Coronavirus in te dammen zijn veel ontmoetingsplekken en sociale contacten weggevallen. Ook in Afferden. Vandaar dat Afferden Samen Beter Samen met de huisartsen in Afferden, Huiskamer Béjèn, de KBO en vrijwilligers de handen ineen geslagen hebben om gemeenschappelijk het Steunpunt Offere vorm te geven.

Dit initiatief heeft geleid tot een flyer die dit weekend huis-aan-huis in Afferden wordt verspreid. In deze folder is allerlei informatie te vinden over het Steunpunt Offere. Ook is Steunpunt Offere zeven dagen tussen 9.00 en 17.00 uur via tel. 06 22240915 te bereiken voor een praatje, voor een (hulp)vraag of het aanbieden van hulp. Vrijwilligers staan op deze uren de mensen te woord. (zie bijgaande folder).

Een zijde van de folder is tevens te gebruiken als signaal naar de buitenwereld om aan te geven of een huisgezin hulp nodig heeft (kleur rood), hulp wil aanbieden (kleur groen) en of alles ok is (kleur geel). (zie bijgaande folder).
De betreffende kleur kan men op het raam plakken, zo nodig voorzien van uw eigen telefoonnummer of het telefoonnummer van Steunpunt Offere.

Afferden Samen Beter Gemeente Bergen Afferden-limburg.nl Maasduinencentraal Maasland Radio R Van Der Veen Regiomaasduinen Bergen Limburg Online Lia Roefs
... Lees verderMinder

3 dagen geleden

Frans Thonen Journalist

Nieuwe collega gezocht! ... Lees verderMinder

4 dagen geleden

Frans Thonen Journalist
Praatje met een maatje In deze onzekere ‘coronatijd’ hebben meer mensen misschien behoefte aan een luisterend oor. Of willen wellicht even op
andere gedachten komen. Neem dan contact op met de telefoonlijn ‘Praatje met een maatje’. Iedereen in de gemeente Bergen kan van deze telefoonlijn gebruik van maken. ‘Praatje met een maatje’ is op
werkdagen bereikbaar van 9.30 tot 16.30 uur.
Het telefoonnummer is 06-52 66 93 59 (Eefke Lommen, mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg).
Eefke biedt niet alleen graag een luisterend oor, zij heeft haar netwerk in de dorpen en kan eventueel mensen daarmee in contact brengen.

'Praatje met een maatje'

In deze onzekere ‘coronatijd’ hebben meer mensen misschien behoefte aan een luisterend oor. Of willen wellicht even op
andere gedachten komen. Neem dan contact op met de telefoonlijn ‘Praatje met een maatje’.

Iedereen in de gemeente Bergen kan van deze telefoonlijn gebruik van maken. ‘Praatje met een maatje’ is op
werkdagen bereikbaar van 9.30 tot 16.30 uur.
Het telefoonnummer is 06-52 66 93 59 (Eefke Lommen, mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg).
Eefke biedt niet alleen graag een luisterend oor, zij heeft haar netwerk in de dorpen en kan eventueel mensen daarmee in contact brengen.
... Lees verderMinder

4 dagen geleden

Frans Thonen Journalist
Koolmeesjes helpen bij bestrijding eikenprocessierups De afgelopen weken heeft de Gemeente Bergen 100 nestkastjes in eikenbomen opgehangen. Deze zijn bestemd voor koolmeesjes. Dit vogeltje eet graag processierupsen. Vorig jaar heeft de gemeente 65 nestkastjes voor de mezen opgehangen. Bij een controle in de zomer bleek dat vrijwel alle nestkastjes waren bewoond. Dat succes was aanleiding voor de uitbreiding dit jaar. Het bestrijden van de processierups lukt niet alleen met de mezen. De gemeente gaat de rups ook preventief bestrijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale spuittechnieken waarbij aaltjes op de processierupsen worden gespoten waarna deze parasieten de rupsen bestrijden. Daarnaast zet de gemeente ook in op biodiversiteit: hoe meer kruiden en bloemen, hoe meer insecten, vlinders en vogels. Waaronder ook natuurlijke vijanden van de processierups. In het onderhoud van plantsoenen, bermen, heide en bos houdt de gemeente daar rekening mee. Zo wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische middelen en geldt een aangepast maaibeheer voor de bermen.Image attachment

Koolmeesjes helpen bij bestrijding eikenprocessierups

De afgelopen weken heeft de Gemeente Bergen 100 nestkastjes in eikenbomen opgehangen. Deze zijn bestemd voor koolmeesjes. Dit vogeltje eet graag processierupsen.

Vorig jaar heeft de gemeente 65 nestkastjes voor de mezen opgehangen. Bij een controle in de zomer bleek dat vrijwel alle nestkastjes waren bewoond. Dat succes was aanleiding voor de uitbreiding dit jaar.

Het bestrijden van de processierups lukt niet alleen met de mezen. De gemeente gaat de rups ook preventief bestrijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale spuittechnieken waarbij aaltjes op de processierupsen worden gespoten waarna deze parasieten de rupsen bestrijden.

Daarnaast zet de gemeente ook in op biodiversiteit: hoe meer kruiden en bloemen, hoe meer insecten, vlinders en vogels. Waaronder ook natuurlijke vijanden van de processierups. In het onderhoud van plantsoenen, bermen, heide en bos houdt de gemeente daar rekening mee. Zo wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische middelen en geldt een aangepast maaibeheer voor de bermen.
... Lees verderMinder

5 dagen geleden

Frans Thonen Journalist
Weekmarkt in Bergen met alleen voedingskramen De weekmarkt op het Mosaïqueplein in Nieuw Bergen kan in aangepaste vorm weer doorgaan. Kramen die voedsel verkopen zijn vanaf vrijdag 3 april weer toegestaan. Zo maakt de gemeente Bergen bekend. Vanwege het besmettingsgevaar van het Coronavirus kon op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord de weekmarkt niet langer doorgaan. Aanvankelijk waren in de noodverordening weekmarkten van 19 maart alle weekmarkten verboden. In de nieuwe aangescherpte noodverordening is dit marktverbod nu versoepeld. Kramen die voedsel verkopen, mogen nu wel op de weekmarkt staan. Daarbij worden wel maatregelen getroffen om te zorgen dat mensen de 1,5 meter afstand van elkaar in acht nemen. Gemeente Bergen Mosaique Bergen Maasland Radio Maasduinencentraal Regiomaasduinen

Weekmarkt in Bergen met alleen voedingskramen

De weekmarkt op het Mosaïqueplein in Nieuw Bergen kan in aangepaste vorm weer doorgaan. Kramen die voedsel verkopen zijn vanaf vrijdag 3 april weer toegestaan. Zo maakt de gemeente Bergen bekend.

Vanwege het besmettingsgevaar van het Coronavirus kon op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord de weekmarkt niet langer doorgaan. Aanvankelijk waren in de noodverordening weekmarkten van 19 maart alle weekmarkten verboden. In de nieuwe aangescherpte noodverordening is dit marktverbod nu versoepeld. Kramen die voedsel verkopen, mogen nu wel op de weekmarkt staan. Daarbij worden wel maatregelen getroffen om te zorgen dat mensen de 1,5 meter afstand van elkaar in acht nemen.

Gemeente Bergen Mosaique Bergen Maasland Radio Maasduinencentraal Regiomaasduinen
... Lees verderMinder

Elzendaalcollege helpt stichting Ubuntu Mundo Vlak voor de sluiting van de scholen vanwege het Coronavirus ging voor klas 3Ac van Elzendaalcollege Boxmeer eindelijk de kerstwens in vervulling: een gift aan stichting Ubuntu Mundo. Ubuntu gelooft dat elk kind in de wereld uniek en speciaal is en dat ze allemaal dezelfde toegang op primaire behoeften zoals gezondheidszorg, voeding en onderwijs zouden moeten hebben. 
De stichting probeert door middel van een gericht gezondheids- en voedingsprogramma de academische vaardigheden van kinderen in Bodlayabongolo (Zuid-Afrika) te verbeteren en hen daardoor betere kansen en mogelijkheden in het leven te bieden.
Zo werd in 2019 22.000 maaltijden aan 175 kwetsbare kinderen aangeboden, werd naschoolse opvang gegeven en gaven zij werk aan mensen uit de lokale gemeenschap door hen in te zetten in de Ubuntu Mundo keuken en tuinen waar zelf voedsel verbouwd wordt.
In verband met de beperkte aanwezigheid in Nederland, kon onlangs pas de cheque ter waarde van 1.500 euro aan de voorzitter van de stichting overhandigd worden. Elzendaalcollege Boxmeer Sarah Gisbers-Achterberg Maasland Radio Bergen Limburg Online

Elzendaalcollege helpt stichting Ubuntu Mundo

Vlak voor de sluiting van de scholen vanwege het Coronavirus ging voor klas 3Ac van Elzendaalcollege Boxmeer eindelijk de kerstwens in vervulling: een gift aan stichting Ubuntu Mundo.

Ubuntu gelooft dat elk kind in de wereld uniek en speciaal is en dat ze allemaal dezelfde toegang op primaire behoeften zoals gezondheidszorg, voeding en onderwijs zouden moeten hebben.
De stichting probeert door middel van een gericht gezondheids- en voedingsprogramma de academische vaardigheden van kinderen in Bodlayabongolo (Zuid-Afrika) te verbeteren en hen daardoor betere kansen en mogelijkheden in het leven te bieden.
Zo werd in 2019 22.000 maaltijden aan 175 kwetsbare kinderen aangeboden, werd naschoolse opvang gegeven en gaven zij werk aan mensen uit de lokale gemeenschap door hen in te zetten in de Ubuntu Mundo keuken en tuinen waar zelf voedsel verbouwd wordt.
In verband met de beperkte aanwezigheid in Nederland, kon onlangs pas de cheque ter waarde van 1.500 euro aan de voorzitter van de stichting overhandigd worden.

Elzendaalcollege Boxmeer Sarah Gisbers-Achterberg Maasland Radio Bergen Limburg Online
... Lees verderMinder

Tijd van waarschuwen is voorbij!Image attachment

Tijd van waarschuwen is voorbij! ... Lees verderMinder

Gemeente Gennep kiest voor de Maas- en Niersbode

Gemeente Gennep kiest voor de Maas- en NiersbodeVanaf dinsdag 31 maart staat het #gemeentenieuws in de Maas- en Niersbode 📰! Daarnaast starten we ook met een #digitale #nieuwsbrief voor inwoners. Deze nieuwsbrief bevat dezelfde berichten als de gemeenterubriek in de krant. Wil jij ook de wekelijkse nieuwsbrief per e-mail ontvangen 📧? Meld je dan aan 👉 www.gennep.nl/digitalenieuwsbrief ... Lees verderMinder

Zomertijd 2020 Met de drukte rondom het Coronavirus zou je haast vergeten dat in de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart de zomertijd weer ingaat. Dit betekent dat s nachts om 2.00 uur de klok een uur vooruit wordt gezet en je een uur minder kunt slapen. In het najaar bij het ingaan van de wintertijd wordt de klok weer een uur teruggezet. Dit gebeurt in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober 2020.

Zomertijd 2020

Met de drukte rondom het Coronavirus zou je haast vergeten dat in de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart de zomertijd weer ingaat. Dit betekent dat 's nachts om 2.00 uur de klok een uur vooruit wordt gezet en je een uur minder kunt slapen.

In het najaar bij het ingaan van de wintertijd wordt de klok weer een uur teruggezet. Dit gebeurt in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober 2020.
... Lees verderMinder

Toon meer berichten