Zoals reeds aangekondigd, is in het jubileumjaar van fanfare Helpt Elkander in 2006 een jubileumconcert gepland. Dit vindt plaats op zaterdag 24 juni 2006. Een speciale commissie is al vele maanden bezig met de voorbereidingen.

De fanfare telt inmiddels ca. 65 spelende leden. Voor dit speciale concert komen daar een combo, een zanggroep en een aantal solisten bij. Tijdens de uitvoering zullen o.a. ook beelden worden vertoond. Om dit alles te kunnen realiseren zijn technische hulpmiddelen nodig zoals licht, geluid, een groot podium, verhoogde podiumdelen enz. Het was dan ook zeer lastig hier een geschikte locatie voor te vinden. Een dergelijke locatie is in de buurt niet beschikbaar en de huur van al deze middelen zou hoge kosten met zich meebrengen. Nu is het afhuren van een schouwburg ook duur, maar hier zijn alle nodige middelen aanwezig. Daarom is gekozen voor de schouwburg van Venray.

Het concert wordt een terugblik op 100 jaar muziek waarbij ook 100 jaar fanfare en 100 jaar Afferdse historie wordt belicht. Het concert wordt een afwisseling van fanfaremuziek, zang, muzikale solo’s en andere niet-muzikale intermezzo’s waaraan diverse Afferdse artiesten zullen meewerken.

Het is de bedoeling belangstellenden tegen een geringe vergoeding het concert te laten bijwonen.

image_pdf