Op vrijdag 4 april 2014 doet Fanfare Helpt Elkander weer mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Friesland. De kampioenschappen vinden plaats in Schouwburg “De Lawei” te Drachten.

De kampioenschappen worden georganiseerd opdat orkesten, anders dan bij de concoursen waar men voor de punten speelt, middels één verplicht werk met elkaar de strijd aan kunnen gaan. Dat daar behoefte aan is en dat dat gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de deelnemers aantallen bij eerdere edities. De kampioenschappen worden al vanaf 1982 georganiseerd.

In 2010 heeft Fanfare Helpt Elkander voor het eerst meegedaan aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Daarbij behaalde ze in de 3e divisie een 4e plaats met 84 punten (van de 100). Dit jaar gaan ze de strijd aan in de 4e divisie tegen 6 andere fanfares. Al deze fanfares, spelen net als Fanfare Helpt elkander, het verplichte stuk “Excalibur” van Jan Bosveld. Dit stuk is speciaal gecomponeerd voor de kampioenschappen.

De deelnemende orkesten worden beoordeeld door een jury, bestaande uit 3 personen. Er zal door de jury beoordeeld worden vanuit een geblindeerde jurybox zodat de jury de korpsen alleen kan horen.

Dit jaar kan via de livestreaming (een uniek samenwerkingsverband tussen videoscherm.com en Omrop Fryslân) de ONFK 2014 rechtstreeks worden gevolgd op: www.omroplive.nl . Benieuwd naar het concert van de fanfare en wil je niet helemaal naar Friesland afreizen, kijk dan live mee via internet. Om 18.30 uur zal er een loting plaatsvinden welke fanfare wanneer aan de beurt is. Vanaf 19.30 uur beginnen de kampioenschappen.

Vóór, maar ook tijdens de ONFK het evenement gevolgd worden via Facebook en Twitter (#onfk).

Meer informatie over de kampioenschappen kunt u vinden op www.onfk.nl.

Wie het te spelen werk al een keer wil horen, is van harte welkom op de generale repetitie op donderdag 3 april 20.00 – 21.00 uur in Iedershuus.

Afferden

 

image_pdf