Game Away met Kindervakantiewerk

Het is nog een week te gaan voordat de basisscholen de deuren weer openen. Nog één weekje onder de hoede van Kindervakantiewerk van de vrijheid proeven, dat gebeurt deze week in veel dorpen waaronder Afferden. Op het terrein van de familie Salden gaan zo’n 160 leerlingen uit Heijen en Afferden op zoek naar hun digitale gamehelden. Niet via de smartphone, de gamecomputer of de tablet, maar in de natuur en met hulp van verf en de hulp van elkaar.

Maandag (12-08-2019) was het ‘game on’ op en rond het terrein van de familie Salden in Afferden. De deelnemende kinderen moesten via spellen zoveel mogelijk punten verzamelen waarmee zij verf en hout konden kopen. Materiaal waarvan deze keer geen hutten gebouwd hoefde te worden maar wel hun super digitale held op een groot doek geschilderd moest worden.

Candy Crush, mens erger je niet, een fortnight toernooitje spelen, meedoen met FiFA of sla-ommen op een reuze knakworst: de kinderen konden vandaag hun lol niet op. Spelen in de buitenlucht maakt ook hongerig, zodat de broodjes knakworst er best wel ingingen.

Kindervakantiewerk Afferden heeft voor deze week twee groepen gemaakt. De groepen 1, 2 en 3 komen maandag, dinsdag en vrijdag aan bod en de groepen 4 t/m 8 maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Deelnemers uit de hogere groepen hebben nog iets extra’s want zij kunnen in de nacht van woensdag op donderdag ook nog op kamp. Vrijdagmiddag staat na 15.00 uur de gezamenlijke afsluiting samen met de ouders op het programma. Dan is het ‘game over’ voor de leukste week van het jaar dat dankzij de inzet van veel vrijwilligers en sponsors mogelijk wordt gemaakt.

Bekijk de foto’s hier in het fotoalbum.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *