Gelijkspel HRC’27 – De Zwaluw

De wedstrijd tussen De Zwaluw en HRC’27 in Oeffelt is zondag in een gelijkspel geëindigd. Beide teams wisten niet te scoren. HRC’27 mocht het laatste halfuur met 10 man verder, maar De Zwaluw profiteerde hier nauwelijks van.

hrc27_de zwaluw_09_2014

HRC’27 uit Afferden begon voor de derde week op rij met dezelfde opstelling. In de openingsfase keken beide teams nog de kat uit de boom, al had HRC het betere veldspel. Echte kansen kwamen er echter niet. HRC’27 kreeg na een half uur de eerste kans. Een steekbal van Harm Hoenselaar, komt bij Patrick Toonen terecht. Hij schiet uit een lastige hoek op de buitenkant van de paal. De Zwaluw zet hier weinig tegenover. Het gevaar van de Oeffeltenaren moet vooral komen van de lange bal. HRC’27 keeper Luc Creemers voetbalt echter goed mee om de lange ballen onschadelijk te maken.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld en wordt het veldspel van beide teams rommeliger. De eerste kans is voor De Zwaluw. Een schot van Boyd van Sambeek wordt van richting veranderd en gaat maar net langs het doel. In de 65ste minuut krijgt Jos Althuizen zijn tweede gele kaart en mag HRC’27 met 10 man verder spelen. HRC’27 zakt in en probeert via de counter kansen te creëren. De Zwaluw zet, ondanks een man meer, er weinig tegenover. Complimenten zijn er voor de HRC-verdediging. Deze blijft alert en wint de meeste duels waardoor De Zwaluw niet echt gevaarlijk wordt.

Vlak voor tijd krijgt HRC’27 zelfs een grote kans. Patrick van Santen wordt diep gestuurd, maar schiet oog in oog met keeper Menting de bal tegen de doelman. De Zwaluw krijgt direct hierna nog een kans op de overwinning. Wederom is het Boyd van Sambeek. Hij ziet zijn lob over de keeper net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Hier blijft het bij en het gelijkspel is een juiste afspiegeling van het vertoonde spel.

Volgend weekend speelt HRC thuis tegen Vios’33 uit Beugen. Mocht HRC de drie punten in eigen huis houden dan doet het goede zaken om boven in de vijfde klasse mee te blijven doen.

Bron / foto: Maas- en Niersbode, Jos Zwart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.