Gemeente Bergen klaar voor nieuwe zorgtaken

samenHet is zo ver. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor allerlei taken die voorheen bij de landelijke overheid of de provincie lagen. Onderdelen uit de AWBZ zijn overgegaan naar de Wmo, de Participatiewet is ingevoerd en ook de jeugdzorg is nu onder de hoede van de gemeente. De afgelopen maanden heeft de gemeente hard gewerkt om u ook in 2015 de zorg te kunnen garanderen, die u echt nodig heeft. En het is ons gelukt, onze gemeente is klaar voor de nieuwe zorgtaken.


Aandacht als grondpijler

De veranderingen in de zorg hebben ook invloed op ons als samenleving. Dat wij goed met elkaar omgaan, dat wij elkaar helpen en ondersteunen wordt in de toekomst nog belangrijker. Hierbij helpt vaak al om even stil te staan en goed om ons heen te kijken. Hebben wij de afgelopen tijd wel eens de moeite gedaan om echt goed te luisteren naar onze medemensen? Aandacht vormt een van de belangrijkste grondpijlers van een bloeiende samenleving.


Hulp en ondersteuning als fundament

Aandacht effent ook de weg naar behulpzaamheid. Hierbij zijn het de kleine dingen, die in het dagelijkse leven hét grote verschil maken. Activiteiten die voor ons vanzelfsprekend zijn, zijn voor anderen onmogelijk. Deze mensen hebben de steun van ons als maatschappij nodig. Een prettige samenleving staat op het fundament van hulp en ondersteuning, en alleen samen kunnen we dit fundament stabiel houden.


Trots op onze gemeente

De afgelopen maanden heb ik mogen ervaren hoeveel kracht, betrokkenheid en kennis binnen onze gemeente aanwezig is. Ik ben onder de indruk van de verantwoordelijke ambtenaren, die hun uiterste best hebben gedaan om u als inwoner(s) ook in de toekomst de nodige zorg te kunnen bieden. Ik ben enorm blij met alle initiatieven die nu al leven binnen de gemeente Bergen. Ik ben trots op onze gemeente, op alles dat wij hebben bereikt en op alles dat wij samen nog gaan bereiken.


Neem contact op

In de toekomst staan uw ideeën en initiatieven centraal. Wij als gemeente doen een stapje terug. Dit zal niet altijd even gemakkelijk gaan, maar wel steeds beter. Wij vinden het daarom belangrijk om met u in gesprek te blijven. Loopt u ergens tegenaan? Laat het dan alstublieft weten via:

– Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83
info@bergen.nl
– Twitter (@Gemeente_Bergen)

 

Lia Roefs, Wethouder gemeente Bergen

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail

Gerelateerde berichtenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: