Video: Gemeente Bergen woedend op dorpsraad

De dorpsraad van Afferden heeft zich dinsdagavond 13 november 2018 de woede op de hals gehaald van de gemeente Bergen. De dorpsraad heeft volgens de gemeente bij de provincie op eigen houtje alle inspanningen voor de aanleg van een fietstunnel onder de N271 ongedaan gemaakt. De woede is zo groot dat tijdens de behandeling van de begroting 2019 het CDA en de VVD dinsdagavond de mogelijkheid opperden om de steun aan dorpsraden te heroverwegen.

Veiligheidsmaatregelen
De dorpsraad heeft bij de provincie in Maastricht gepleit voor tijdelijke veiligheidsmaatregelen op de plek waar dagelijks heel veel scholieren de oude rijksweg moeten oversteken om met de fiets naar school in Boxmeer te gaan. Dit terwijl gemeente, dorpsraad en kinderen de verkeersgedeputeerde van de provincie Limburg een tijdje geleden er bij een bezoek aan Afferden van wisten te overtuigen dat een tunnel de enige goede oplossing is.

Toegezegd
Volgens Knoops zou de gedeputeerde zelfs in weerwil van de mening van de provinciale ambtenaren hebben toegezegd dat de nieuwe tunnel op een lijst van (verre) toekomstplannen zou komen te staan. Eén bezoekje van de dorpsraad aan de provincie heeft dit zorgvuldig opgebouwde traject in een klap teniet gedaan. “Schandalig, onthutsend en jammer”, luidde het oordeel van Knoops over de handelwijze van de dorpsraad. “Het is verloren, ik voel dat aan alles.”

Slechte dienst
Knoops vindt dat de dorpsraad de inwoners van Afferden een slechte dienst heeft bewezen. “Dit is heel slecht voor Afferden en voor de gemeente.” Het CDA vindt in de actie van de dorpsraad Afferden een reden om de ondersteuning van de dorpsraden ter discussie te stellen. De enige oppositiepartij, KERN, vindt dat het college van B en W de gang van zaken aan zichzelf te danken heeft. Volgens fractievoorzitter Frans Camps hebben de dorpsraden in de gemeente Bergen het gevoel dat ze niet serieus worden genomen door het college van Burgemeester en Wethouders.

Voorzitter René Aengenend van de dorpsraad Afferden was dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

  5 reacties op “Video: Gemeente Bergen woedend op dorpsraad

 1. de tijd is aangebroken dat de dorpsraad er maar mee op moet houden, zeker een nieuwe voorzitter die meer van zaken afweet, want wat er nu allemaal gebeurd kan toch echt niet, jullie breken meer af voor het dorp dan tot je opbouwd.

 2. Wat zijn het CDA en VVD toch een stelletje amateurs. Echte, intelligente volksvertegenwoordigers hadden vooraf geïnformeerd bij de Dorpsraad wat ze bij de provincie besproken hebben. En dan hadden ze te horen gekregen dat de Dorpsraad, in afwachting van een toekomstige tunnel, graag tot die tijd verkeersremmende maatregelen op deze gevaarlijke plaats willen. Eigenlijk heeft de
  Dorpsraad gedaan wat de gemeente had moeten doen.

  CDA en VVD willen van de Dorpsraden af?
  Misschien wordt het tijd dat wij van het CDA en VVD afkomen!!!

  Henk Hendriks (persoonlijke titel)

 3. @ger de gemeente wil in de VERRE toekomst een oplossing. Er moet eerst een kind doodgereden worden voordat de gemeente actie onderneemt!!
  De Dorpsraad wil NU een oplossing. Dus nee, er is niks mis met de dorpsraad maar met de gemeente!!!

 4. @Dorpsraad en inwoners.
  De gemeente bestaat uit democratisch gekozen vertegenwoordigers, de dorpsraad niet. Vanzelfsprekend kan en mag een dorpsraad alleen advies uitbrengen. Goed, want een dorpsraad is zeker niet de spreekbuis van alle inwoners.
  Ook verneem ik zie ik dat bij reacties van de Dorpsraad Afferden het taalgebruik zeer onprofessioneel en laag bij de grond is. Tijd voor een nieuwe professionele raad met echte afgevaardigden?
  M.v.g. 🙂
  Jan, inwoner Afferden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *