Het tweejaarlijks gemeenteconcert van koren uit de gemeente Bergen afgelopen zaterdag in de parochiekerk van Afferden klonk als een klok. Zeven koren traden op en trakteerden het publiek op een breed repertoire aan muziek. Engels- en Nederlandstalig muziek, nummers uit de jaren 60 maar ook het klassieke Hallelujah van Händel, het was genieten voor de liefhebber. En eens te meer bleek weer eens hoe goed de Offerse kerk dankzij de perfecte akoestiek voor dit soort gelegenheden gebruikt kan worden.

De organisatie was dit keer in handen van gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden. Het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald o.l.v. Paul Verheyen brak het spits af waarna het eveneens uit Siebengewald afkomstige Vocal Spirit o.l.v. Rina Hermsen het muzikale stokje overnam. Zanggroep Challenge uit Well zette met hulp van Vocalgroup Joy hoog in door gezamenlijk het Hallelujah chorus van Händel in te zetten. Een muziekstuk dat dankzij de goede akoestiek van de kerk en dirigente Elian Huibers – Krebbers uitstekend tot zijn recht kwam. De Troubadours uit Afferden sloten met nummers van onder anderen Rob de Nijs en Ruth Jacott de optredens voor de pauze af.
Het onlangs gestarte zangkoor Mosaïque uit Nieuw Bergen had een primeur. Dit gemengde koor o.l.v. Harm Vullings trad voor de eerste keer in het openbaar op en deed dat op een zeer verdienstelijke wijze met onder meer ‘Can’t help falling in love’ van Elvis Presley en ‘Donna, Donna’ van Aaron Zeitlin. Vocalgroup Joy uit Well/Wellerlooi kwam als een na laatste met het bombastische nummer ‘Barcelona’ op de proppen waarna gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden o.l.v. Cornelia Burgers de rij sloot. Het concert werd afgesloten met een samenzang van het nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen door alle koren en het publiek.
Nog vermeld kan worden dat het Vrouwenkoor uit Well door onvoorziene omstandigheden niet aan dit tweejaarlijks korenconcert kon deelnemen. Verder werd bekend gemaakt dat het Grensland Mannenkoor uit Siebengewald de organisatie van het eerstvolgende gemeentelijke korenconcert op zich neemt.

Tekst: Frans Thonen

 

Voor foto’s van het concert, klik hier.

Voor een video van Let it be, klik hier

Voor een video opname van Only Time, klik hier 

Voor een video opname van de samenzang Hallelujah, klik hier

image_pdf