Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, vindt in de gemeente Bergen het traditionele gemeente koningschieten plaats. Dit jaar is de organisatie in handen van de 100-jarige schutterij Prins Hendrik uit Afferden.

schutterij_prins_hendrik_100jaar_2014

Foto: Op de foto tonen (vlnr) Wim Erren, Bert Megens, Nico Kleintjens, Bert Hornen, Bart van der Heijden, Sebastiaan Lomme, Frans Roersch, Bjorn van den Woldenberg en Tom van Est de vlag die speciaal ter gelegenheid van het 1OO-jarig jubileum is gemaakt.

Alle gilden en schutterijen uit de gemeente doen mee aan dit evenement dat vorig jaar nog gewonnen werd door schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald. De titel jeugdkoning ging vorig jaar naar Aijen.

De grote vraag is of het dit jaar lukt om de titel gemeentekoning in de wacht te slepen. De jubilerende schutterij Prins Hendrik uit Afferden heeft deze titel al drie keer in ontvangst mogen nemen dankzij scherpschutters Sjaak van de Ven, Frans Roersch en Nico Kleintjens. De titel jeugdkoning is al twee keer in Afferden gebleven dankzij Jesse en Sebastiaan.

Het evenement vindt plaats in de bossen ter hoogte van de Spitsbrug nummer 10.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 13.00 uur worden alle gilden en schutterijen in vol ornaat verwacht.
  • 13.15 uur beginnen met opstellen.
  • 13.30 uur wordt de konings ketting ingenomen.
  • 14.00 uur openings schoten door de genodigden.
  • 14.15 uur begint Afferden met de jeugd eerst te schieten, daarna Ayen, Bergen, Well en Siebengewald, hierna de grote finale van de Gemeente koning 2014.
  • +/- 17.00 uur wordt de nieuwe gemeente koning  en gemeente jeugdkoning gehuldigd met het koningszilver.

Bron / foto: Maas- en Niersbode / Frans Thonen