Gezellige burendag in de Alexanderstraat

Het weer zit niet echt mee op de eerste burendag in een deel van de Alexanderstraat in Afferden, maar ondanks de eerste regendruppels bij de start gaan de bewoners er voor. Een lekkere barbecue, ballonnen, enkele kinderactiviteiten en een tot de nok toe volle koelkast, de 12 buurtbewoners hebben er zin in.

Het initiatief van deze eerste burendag berust bij Nicolette Albers uit de Alexanderstraat. Via facebook werd zij geattendeerd op deze al enkele jaren bestaande burendag-actie van DE en het Oranjefonds. Voor Nicolette die zelf een entertainbureautje onder de naam ‘In Style Events’ runt, een kolfje naar haar hand. Een rondgang langs een aantal buren die via een buurtpreventie app al met elkaar verbonden zijn, levert al snel positieve reacties op. Een tent regelen, toestemming vragen bij de gemeente om een deel van de Alexanderstraat af te zetten, een barbecue en koelkast erbij, en met een beetje hulp van iedereen kan de burendag beginnen.

Nicolette hoopt dat na dit eerste voorzichtige begin de burendag volgend jaar groter en feestelijk kan worden opgepakt. “De straat gaat nog op de schop en is daarom maar summier versierd”, zegt Nicolette. “Volgend jaar gaan we dat na de herinrichting uitbundiger oppakken en hopen dan ook dat er nog meer bewoners meedoen.”

Bron: Frans Thonen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: