Hoefijzertje gooien, blikken omverwerpen, een minibieb gebruiksklaar maken, een barbecue, een kop koffie of een biertje, de Alexanderstraat in de Offerse Oranjebuurt beleefde voor de tweede keer een gezellige burendag. Zo’n 9 gezinnen deden mee aan dit burenuitje gesteund door Douwe Egberts en het Oranjefonds.

Een van de hoogtepunten is de installatie van een minibieb in de tuin van Nicolette Albers in de Alexanderstraat 13. Vorig jaar tijdens de eerste burendag was de minibieb al onderwerp van gesprek maar is niet verder dan de tekentafel gekomen. Deze keer zijn er serieuze pogingen ondernomen de minibieb daadwerkelijk te installeren. “De boeken liggen klaar”, vertelt Nicolette. “De minibieb wordt nu geverfd. Ik denk dat de komende dagen het kastje in de tuin staat en mensen een boek kunnen lenen en achterlaten”

Het aantal deelnemers aan de Offerse burendag is ten opzichte van vorig jaar iets gegroeid tot 18 personen. Een aantal dat van de deelnemers best wel meer mag worden. “We hopen dat volgend jaar meer mensen en straten meedoen. Misschien als de herinrichting van de Oranjebuurt helemaal klaar is. Een mooi moment om Koning Willem-Alexander uit te nodigen”, grapt Nicolette.

Bron: Frans Thonen

image_pdf