Goede Doelen Week 2014 van start

Na Well en Bergen vindt ook in Afferden de goede doelen week plaats. Momenteel wordt door het comité Goede Doelen Week Afferden de laatste hand gelegd aan de organisatie van deze gezamenlijke collecte die plaats vindt in de week van 22 tot en met 26 april.

De collectant komt in deze week niet voor één goed doel langs de deur maar voor negen goede doelen. Gecollecteerd wordt voor Alzheimer Nederland, de Nederlandse Brandwondenstichting, het Epileptiefonds, de Hartstichting, KWF, het Longfonds, MS fonds, het Nederlandse Rode Kruis en de Nierstichting.

Het grote voordeel van deze gezamenlijke aanpak is dat mensen nog maar één keer naar de voordeur hoeven te lopen om de collectant te woord te staan, terwijl de fondsen hun collectanten kunnen bundelen voor deze gezamenlijke actie. “Collectanten die voor meerdere goede doelen lopen kunnen nu dankzij deze gezamenlijke actie volstaan met één keer lopen”, zegt de voorzitter van de werkgroep Jan Kuppen.

In de week van 14 tot en met 19 april worden de enveloppen met de brieven huis-aan-huis bezorgd. De brief bevat een lijst met daarop de eerder genoemde goede doelen en waarop men kan aankruisen welk doel of doelen op een gift kunnen rekenen.

“Maakt men geen keuze dan wordt de donatie in gelijke bedragen over de negen goede doelen verdeeld”, benadrukt Kuppen. De lijst en het geld worden vervolgens in de bijbehorende envelop gedaan en in de week na Pasen van 22 tot en met 26 april door de collectanten opgehaald. “Nadien maken we onder meer via deze krant de opbrengst van deze Goede Doelen Week Afferden bekend”, besluit Jan Kuppen.

gdwaf_2014

Het comité Goede Doelen Week Afferden: (vlnr) Jos Sanders (Rode Kruis), Jacobien Driessen (Brandwonden Stg), Jan Janssen (MS en Nierstichting), Jan Kuppen (Epilepsie en voorzitter comité), Jan Lamers (Longfonds), Maria Honig (Hartstichting), Raijmond van Oijen (Dorpsraad en penningmeester comité), Antoinette Roersch (KWF), Aad Driessen (Rode Kruis), Richard Cuijpers (Rode Kruis) en Martje Peeters (Alzheimer en secretaris comité).

Bron: Maas- en Niersbode

 

Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:-( 
:wave: 
:hello: 
:perfect: 
:wink: 
:-) 
:clown: 
:bouncey: 
:tongue: 
:rose: 
:blush: 
:biggrin: 
:cool: 
:cry: 
:kiss: 
:laugh: 
:notgood: 
:look: