Gouden Zonnebloemspeld voor Mimi Heijnemans

Tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem afdeling Afferden/Siebengewald is bestuurslid Mimi Heijnemans uit Afferden voor haar 25 jaar lange inzet gehuldigd met een gouden speld plus oorkonde. Voorzitter Jos van de Ven werd verrast met een mooie bos bloemen. Hij hanteert al gedurende 20 jaar de voorzittershamer bij deze afdeling.Mimi gouden speldCorrie Beckers, regiovoorzitter van de Zonnebloem was speciaal voor deze feestdag – 16 september – naar Kubbus gekomen om de beide bestuursleden in het zonnetje te zetten. Zij roemde de betrokkenheid van Mimi bij de Zonnebloem en de manier waarop zij met de vrijwilligers en de gasten van de Zonnebloem omgaat. “Een bezige bij, die als een soort vanzelfsprekendheid hulp aanbiedt, goed naar iedereen kan luisteren en er voor zorgt dat mensen niet eenzaam worden.” Jos van de Ven omschreef zij als een relaxte voorzitter die de vergadering op zijn manier goed in het gareel houdt. Jos is echter al zo lang voorzitter dat het tijd wordt dat iemand anders opstaat om de voorzittershamer over te nemen.

De Zonnebloem zet zich in voor de minder mobiele medemens en doet dat bijvoorbeeld met het houden van een jaarlijkse scootmobieltocht en een bezoekje aan een winkelcentrum in de regio. De eerste zondag van september zorgt de afdeling er voor dat zieken verrast worden met een bloemetje. Door het jaar heen gaan vrijwilligers van de Zonnebloem op huisbezoek bij alleenstaanden en minder mobiele mensen.

De activiteiten van de afdeling concentreren zich sinds dit jaar vooral op Afferden. In Siebengewald ontbreekt het aan vrijwilligers terwijl daar door onder meer de kbo diverse activiteiten voor minder mobiele mensen worden georganiseerd. Als gevolg daarvan luidt de naamgeving van de afdeling zoals die 40 jaar geleden begonnen is: Zonnebloem afdeling Afferden.

Op de foto: Gouden speld voor Mimi Heijnemans en bloemen voor Jos van de Ven. Links regiovoorzitter Corrie Beckers.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.