Gymen in de kerk

Bewegen is goed. Het zorgt niet alleen voor een gezond lichaam maar ook voor een gezonde geest. Bij Huiskamer Béjèn in Afferden wordt er elke donderdagochtend in samenwerking met Fysio Holland ruimte voor gemaakt.

Corona of geen corona. Sinds het coronavirus zich laat gelden, gelden er wel beperkende regels voor het aantal mensen dat binnenhuis bij elkaar mag zijn. Vandaar dat in eerste instantie de straat werd opgezocht. Daar konden ouderen onder leiding van Fysio Holland toch een half uurtje op muziek gymen. Toen de groep groter werd en het verkeer op straat drukker, werd uitgeweken naar het Heijmanspark. Een prima plek vooral met de vele zonnige dagen deze zomer. Nu de herfst is ingetreden en het coronavirus weer oplaait, heeft Béjèn een nieuwe locatie gevonden waar de deelnemers op een veilige wijze hun wekelijkse oefeningen kunnen doen. Dat is de Cosmas en Damianuskerk geworden, het nieuwe Iedershuus.

Op donderdagochtend 1 oktober namen 12 ouderen tussen de kerkbanken deel aan de eerste sessie. Gedurende een half uurtje werd er onder leiding van Fysio Holland en vrolijke muziek volop bewogen. Tegenwoordig wordt wel een eigen bijdrage van 2 euro per persoon gevraagd. Een schijntje volgens Jeanne Verijdt als men kijkt naar de gezondheidswinst die er mee geboekt wordt. Bij mooi weer wordt uitgeweken naar het aangrenzende kerkplein.

Ouderen uit Afferden die in beweging willen blijven, gaan in Afferden voortaan naar de kerk. Iedere donderdagochtend om 10.30 uur.

Bron: Frans Thonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *