Zeg je “Voorjaar”, dan komen er vaak de woorden grote voorjaarsschoonmaak achteraan. En dan niet alleen het schoonmaken van huis en haard, maar ook spullen uitzoeken, opruimen en weg doen. En dat is een hele kunst, wat doe je wel en wat doe je niet weg? Ongetwijfeld zijn er veel dingen weg gedaan, waar men later toch spijt van had.

Maar gelukkig, in plaats van weg doen, wordt er ook gekeken of het aan iemand anders kan worden gegeven. De kledingbak, kringloopwinkel zijn bekend natuurlijk. Maar heel hoog in ons bewustzijn moet staan; het Dorpsarchief.

Vrijdagmiddag 20 maart hebben zo’n kleine 30 mensen weer zitten genieten van de verhalen en de oude beelden van de ‘leggere schôl’. Maar zeker ook van de expositie, ingericht door Theo Kleintjens. De sfeer van vroeger was weer even terug. Onder de bezoekers zagen wij veel nieuwe gezichten, een aantal van onze vaste gasten genoten met de Zonnebloem van een fijne middag. Maar de mensen van het dorpsarchief komen beslist nog eens terug met hetzelfde thema. Tevens was Theo Kleintjes aanwezig die oude schoolspullen tentoon heeft gesteld. Dorpsarchief is er zo wie zo elke laatste vrijdagmiddag van de maand.

DSCN2063 DSCN2062 DSCN2055

Mocht u grote schoonmaakwoede en de opruimkriebels krijgen, dan weet u dus waar u het dorpsarchief kunt vinden.

De agenda in Béjèn

  • Op de woensdag om 12.30 uur een gezellig etentje
  • Op de donderdag creatieve mogelijkheden
  • Woendag 1 april bezoek van de Regiobank
  • Op de vrijdag spelletjes en sjoelen
image_pdf