Huisartsenpraktijk Afferden uitgebreid met psychologische zorg

De zorg vanuit de huisartsenpraktijk aan de Veerweg in Afferden is per 1 februari verder uitgebreid met de aanstelling van praktijkondersteuner en psycholoog Martje Nillezen. Zij ontfermt zich gedurende twee dagdelen per week (ma- en do- middag) over mensen met psychische klachten. Dat doet zij vanuit een nieuwe praktijkruimte welke onlangs in de tuin van de huisartsenpraktijk is geplaatst.

huisartsenpraktijk_afferden_uitgebreid_2014

Foto: V.l.n.r. huisarts Hylke de Waart, Martje Nillezen en huisarts Hans Peter Jung.

Enkele weken geleden werd met een hoge kraan een woonunit in de tuin van de huisartsenpraktijk geplaatst. Inmiddels is deze unit geschikt gemaakt tot praktijkruimte. Vanuit deze ruimte ontvangt niet alleen Martje Nillezen haar patiënten, maar gaan ook de andere praktijkondersteuners zich intensiever bezighouden met preventie en behandeling van COPD, hart- en vaatziekten en diabetes. Tevens wordt het huisartsenspreekuur op de woensdag uitgebreid. Op deze dag houden zowel dokter Jung als dokter De Waart spreekuur.

In verband met veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg kunnen mensen met psychische klachten niet altijd meer doorverwezen worden naar de psycholoog maar moeten door de huisarts worden behandeld. “De vraag naar geestelijke gezondheidszorg groeit, ook in deze regio”, verduidelijkt Hans Peter Jung. “De langdurige crisis, de vergrijzing, mensen die een partner verliezen, bij velen gaat dat gepaard met psychische klachten. Klachten waarvoor men niet meer doorverwezen kan worden naar een psychologenpraktijk maar nu gelukkig bij de huisartsenpraktijk zelf terecht kan. Alleen voor zwaardere psychische aandoeningen wordt nog doorverwezen naar een psychologenpraktijk, zoals bijvoorbeeld Psychologenpraktijk Maas en Niers in Gennep.” Voor die extra geestelijke zorg in de huisartsenpraktijk is nu dus Martje Nilllezen aangesteld.

De 28-jarige werkt al enige jaren als psycholoog bij Psychologenpraktijk Maas en Niers in Gennep. En nu dus ook twee dagdelen als praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Afferden. Zij geeft aan erg veel zin te hebben te mogen werken in deze plattelandsgemeente. “Met Martje halen we niet alleen deskundigheid in huis maar kunnen haar ook inschakelen bij zwaardere psychische klachten”, benadrukt Hylke de Waart. “Daardoor kunnen wij snel en dichtbij zorg leveren, op de plek waar de mensen wonen. Wij willen mensen met klachten zo snel mogelijk zien en helpen. Dankzij deze uitbreiding van mensen en uren kunnen we de aandacht en service richting patiënten nog verder opvoeren.” Bijkomend voordeel van psychologische hulp in de huisartsenpraktijk is dat deze volledig wordt vergoed!

Op de website Zorgkaart Nederland waar men reacties kan achterlaten over ervaringen met huisartsen scoort de praktijk van huisartsen Hans Peter Jung en Hylke de Waart in Afferden gemiddeld een 9.3. Alhoewel deze score is gebaseerd op een beperkt aantal meldingen, toont deze waardering aan dat de patiënten dik tevreden zijn met de aandacht en zorg die Jung, de Waart en hun medewerkers bieden.

Bron: Maas- en Niersbode


2 reacties op “Huisartsenpraktijk Afferden uitgebreid met psychologische zorg

 1. Marian Peters
  15 januari 2019 om 10:06

  Onze beslissing om te verhuizen was n goede beslissing. Maar om onze goede huisartsen te moeten missen… Dat was n “dingetje”. Zulke bedreven mensen met andere (goede) inzichten en aanpak, dat vind je bijna nergens. Wij hebben nu n huisarts gevonden en er is wel n klik. En moeten het n eerlijke kans geven. Maar o.. Wat zullen wij de deskundigheid en ongedwongen sfeer missen. Vriendelijke groeten Fred en Marian Peters.

 2. Ingrid
  18 augustus 2020 om 10:52

  Wat goed!
  Ik ben er van overtuigd dat het voor jullie een meerwaarde zijn om een orthomoleculair therapeut bij jullie team te betrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/frown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wave.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/hello.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/perfect.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wink.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/smile.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/clown.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/bouncey.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/tongue.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/rose.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/blush.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/biggrin.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cool.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/cry.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/kiss.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/laugh.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/notgood.gif  https://afferden-limburg.nl/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/look.gif