Elly op 1 april in gesprek met Toon, Riet en Tiny


Toon;
Als ik hier binnenkom is de ontvangst warm en hartelijk. Ik voel me daardoor direct op mijn gemak. Hier zijn brengt mij rust en een stuk ontspanning, dit helpt mij goed in het rouwproces na het overlijden van mijn vrouw. Over de vrijwilligers niets dan goeds, ik ben heel blij dat er mensen zijn die dit doen. Ik krijg soms een schouderklopje en een paar bemoedigende woorden; super !

Het zou heel jammer zijn als de huiskamer er niet meer zou zijn. Ik heb hier goede contacten, eet op woensdag mee, kan aan van alles mee doen, maar ook zeker gewoon lekker een praatje houden.


Riet;

Ik kom hier soms wel 5 keer per week, eigenlijk bijna iedere middag, het voelt net alsof ik thuis ben. Ik kreeg het advies niet alleen te blijven zitten in mijn huis en het is echt zo, hier is het een eenheid, en gezellig. De koffie is lekker en de verzorging door de vrijwilligers helemaal geweldig. Als nu eens elke gast de komende maand ieder 1 euro geeft, kunnen we de vrijwilligers verwennen met een bloemetje. Dat is leuk voor op de vrijwilligers dag 19 juni.!

Ik doe mee met alle activiteiten, kerststukjes maken, mee eten, kaartspelletjes, sjoelen. Mijn dochter is hier ook vaak en is ook vrijwilligster. En wat leuk is; mijn kleindochter gaat hier morgen haar sociale stage doen. Dus 3 generaties in Béjèn. Wat ik nog wel graag zou willen is een cursus sokken breien volgen. Ook haken vind ik erg leuk. En de volgende keer wel graag het telefoonnummer van de huiskamer in de knikkerkoerier zetten hoor. Dan kan ik bellen als ik eens een keertje niet kan komen.


Tiny;

Welkom, dat voel je je hier, tussen de andere bezoekers en de vrijwilligers. Ik ken ze ook inmiddels allemaal, kom hier elke dag. Ik ben echt opgenomen in de groep. En zelf ben ik een heel ander mens geworden daardoor. Heb ook nog echte vriendschap gesloten met bezoekers, ga daar zelfs ’s avonds ook wel eens op bezoek.

De huiskamer moet nooit meer weg gaan, het is een van de allerbelangrijkste dingen van Afferden. Er zou door de Gemeente spontaan subsidie moeten worden gegeven, zelfs zonder erom te moeten vragen. De ochtenden alleen zijn, datvind ik moeilijk, maar wanneer ik dan de middaguren hier ben geweest, kan ik ’s avonds de hele wereld aan. Ja, zo is het echt. En er zijn zoveel mensen alleen in ons dorp, ik begrijp niet dat die hier nog niet komen. Eenmaal hier over de drempel en je vindt het hier heerlijk. Ik heb dat al een paar keer gezien.

Doordat de huiskamer er is gekomen ben ik een heel ander mens geworden. Als ik lekker bezig ben met wat dan ook, of het nu kaarten, andere spellen, of creatieve dingen zijn, ik vergeet alles, denk nergens aan en voel me dan de rest van de dag heel goed. Ik zou ook nog wel willen leren om te schilderen en iets met klei doen. Op de donderdagmiddag vind ik het ook altijd fijn. Maar wie zou de schildercursus willen geven? Is daar iemand voor te vinden?


De agenda in Béjèn

  • Dinsdag 13.30 – 15.00 uur Schildercursus. Info 532135
  • Woensdag 12.30 uur etentje (opgeven tot en met maandag)
  • Donderdag creatieve mogelijkheden
  • Vrijdag spelletjes en sjoelen

Voor informatie kunt u bellen : 06 – 502 602 04 of 0485 – 532135
Telefoonnummer ’s middags in Béjèn: 0485 – 215974
Per email: huiskamerbejen@gmail.com
Per post: Afferdse Heide 22, 5851 EC Afferden Het BLOA bestuur

image_pdf